woensdag, februari 18, 2009

'You are doing like a robot'

Indiers kunnen erg bot overkomen. Op ons komt dat vaak nogal intimiderend over. Na een paar jaar India wen je er gelukkig aan. Ik moet toegeven dat ik deze Indiaase gespreksstijl soms ook toe pas als ik iets gedaan wil krijgen.

Wil je weten hoe het klinkt? Dit is wat een man naast mij aan het tafeltje in een restaurantje riep door zijn telefoon:


Gesprek 1: luid geschreeuw in de telefoon in Hindi. Compleet onduidelijk waar het over gaat.. 


(Hij gaat nu over op (Hindi) Engels)

Gesprek 2: ‘You are doing like a robot, you are not thinking, then I can do it myself. Hello, hello. You are not thinking. You are not understanding the theme and how it should flow. Hello, hello. OK. Please think things through. OK.

(vervolgens wordt gesprek afgebroken zonder gedag te zeggen... Waarom zou je ook?)

Gesprek 3: ‘fine, fine, fine’.

(Gesprek is klaar)

Gesprek 4: .......

(Mmmm. Niemand neemt op. Nog een keertje proberen. Hij zit nu verdwaast voor zich uit te kijken).

Gesprek 5: ‘How did the meeting go? let me call you back, just hold’.

Gesprek 6: ‘Nobody has come. no but you have not done the filing no. Send me a mail. I need a mail from you. But when? I’ve been asking it from yesterday. You told me by yesterday evening I would get it no. Everytime you tell me this. (geschreeuw in Hindi). If it is not clear you should go to your boss. What has happened to that. I can’t work like this with you. Who is that boss of yours?’

Gesprek 7: ‘you have not been practical about this. He has not talked about the rules and regulations. That’s the way it is’.

Hierna hield ik het maar voor gezien. De man zijn eten werd gebracht en hij ging luid smakkend door met zijn telefoontjes.

dinsdag, februari 17, 2009

Laat je lekker door een man in de watten leggen


In Mumbai kun je je zalig in de watten laten leggen bij een van de vele schoonheidssalons. Gisteren ben ik weer geweest voor een manicure en pedicure. Iets waar ik nog altijd niet aan kan wennen, zijn de mannen in de salon. In India doen mannen namelijk de pedicure en manicure behandelingen. Althans dit is het geval in de salon waar ik heen ga, Rudra Spa.

Je zit in een luie stoel met een man op een krukje aan je voeten die je teennagels zit te lakken. Tegelijkertijd masseert een andere man je handen en vijlt je nagels. Je voelt je net Cleopatra.

Het zijn jonge mannen van ergens in de twintig. Het zijn zeker geen mietjes. Mijn pedicure-man bijvoorbeeld was breedgeschouderd en hij staat duidelijk iedere dag in de sportschool. Ook had hij een stoere Armani riem om. Tijdens de behandeling kijk ik altijd maar een beetje vaag om mij heen. Ik vind het te genant om ze in de ogen te kijken. Volgens mij is het allemaal heel onschuldig. Alhoewel, ik vraag me nu wel af hoe die jongen aan die Armani riem komt ...

maandag, februari 16, 2009

VIP spotting in Breach Candy


Ik heb hem zelf niet gezien maar de aanwezigheid van een groot aantal tv ploegen buiten bij het hek van het Breach Candy Hospital zegt genoeg: Shahrukh Khan is er opgenomen voor een behandeling aan zijn schouder. Shahrukh Khan (SRK of, nog beter, King Khan voor ingewijden) is op het moment de grootste acteur van Bollywood. Veel Indiers aanbidden hem als een god. Als hij last heeft van zijn schouder en hij moet geopereerd worden, dan is dat groot nieuws. Op de foto zie je nog net een tv wagen met een schotelantenne erop. Er staan iets van zeven van die wagens voor het ziekenhuis en een hele batterij aan fotografen. Misschien dat ik vanmiddag maar even een bezoekje moet brengen aan mijn huisarts die ook in het ziekenhuis zit vanwege 'slaapproblemen'. Dan kan ik misschien met eigen ogen het godswonder SRK aanschouwen. Marcel zat trouwens laatst bij hem in het vliegtuig. Volgens hem is het maar een klein mannetje. Het schouderklopje van Marcel, was blijkbaar toch net iets te hard aangekomen.

Lees ook
SRK to undergo shoulder surgery
SRK to undergo shoulder surgery on February 16
Shah Rukh's shoulder surgery on Monday