woensdag, december 10, 2008

'Luxe' Nederlandse merken in Mumbai

Vandaag heb ik kunnen lachen om de Indiase dames die in een winkeltje bij ons in de straat stonden te vechten om kleding van de Zeeman. Het was erg druk binnen en ik ging kijken wat er te koop was. Dat bleek dus kleding van de Zeeman te zijn met het prijskaartje er nog aan.


Voor dit truitje van Euro 5,95 betaal je toch nog altijd Rs 200. Dat is omgerekend ongeveer Euro 3,50. De dames leken erg blij te zijn met dit 'Europese topmerk'!

Twee weken na de aanslagen

Vandaag ben ik veel onderweg geweest. In de stad heb ik nog een paar foto's genomen met mijn mobieltje, onder andere bij Atrium mall, een groot warenhuis. Overal zie je dit soort uitingen van boosheid en verdriet. Twee weken na de aanslagen is het echter niet meer onderwerp van gesprek. Vorige week was iedereen er nog helemaal vol van en werd er over niets anders gepraat. Deze week lijkt iedereen bezig te zijn met de voorbereidingen voor kerst en de vakantie. Wij zelf ook. Een beetje bizar voelt het wel.


dinsdag, december 09, 2008

Kerst, vakantie en verjaardagspartijtjes

Sinterklaas is nog maar net terug naar Spanje en de kerstboom staat al weer in de kamer. Een beetje vroeg misschien maar omdat we volgende week op vakantie gaan, kunnen we de boom beter nu neerzetten anders heeft het helemaal geen zin meer. Vorig jaar had ik een mooi Indiaas nep-exemplaar gekocht. De aanblik van deze boom begint al aardig te wennen. Volgens mij is het de moooooiste boom die ik ooit heb gehad. Sebastiaan is ook al helemaal in de kerststemming. Hij zingt de hele dag 'rudolph the red nosed raindear'.

Verder ben ik uiteraard druk met het regelen van de vakantie naar Nieuw Zeeland. Het gaat een combinatie worden van huisjes, bij familie logeren en kamperen in een tentje. Ja, ja, we zijn heel wat van plan. We zijn rijkelijk laat met boeken en het is daar nu hoogseizoen maar we hebben toch wat leuke dingen kunnen vinden.

Ik ben ook nog bezig met de verjaardag van Sebastiaan. Hij is zaterdag jarig en viert a.s. maandag zijn partijtje met als thema 'cookies and magic!!' Ik heb het onzinnige plan opgevat om met 25 (!!) kinderen koekjes te gaan bakken. Als 'back up', voor het geval ze na 5 minuten klaar zijn met de koekjes, zoek ik nu op het internet naar tips voor leuke verjaardagsspelletjes. Maar wederom is dan het probleem dat ik 25 kleuters rond heb rennen in huis. Op veel verjaardagspartijtjes loopt een entertainer rond die keihard in de microfoon staat te gillen. Het is jammer dat ik het niet kan laten horen maar bij de overburen is op dit moment een verjaardagspartijtje aan de gang met entertainer. In Nederland had iemand er al lang de politie op afgestuurd vanwege geluidsoverlast maar hier kan dat allemaal gewoon. Het is een partijtje voor kleine kinderen die nu allemaal zware gehoorbeschadiging oplopen. Het is trouwens wel leuke muziek die op staat. Nu bijvoorbeeld Hauji mi Hauja. Ik zit te zwingen op mijn stoel.

Marcel zit op het moment in Amerika. Hij ging met een dag vertraging weg vanwege de 'high alert' dit weekend op de vliegvelden. Hij komt a.s. vrijdagnacht weer terug. Helemaal gebroken waarschijnlijk. Dan vliegen we dinsdagnacht naar Nieuw Zeeland. Dat wordt trouwens de 'flight from hell'. We vliegen om half 4 s'nachts naar Hong Kong. Dat is een vlucht van 5 uur en dan moeten we een paar uur wachten op het vliegveld, waar werkelijk niets te beleven is, op de vlucht naar Auckland. Dat is nog eens 11 uur vliegen. We komen dan vervolgens geheel geradbraakt om half 8 s'ochtends aan in Auckland. Daar huren we een auto en rijden dan naar ons eerste optrekje aan zee. It better be good!!!

Sebastiaan heeft ons nieuwste kunstwerk net nog even voorzien van een Sinterklaas mijter. Ziet er wel grappig uit.