zaterdag, oktober 04, 2008

Paspoortfoto's Sebastiaan

Sebastiaan kreeg zijn eerste paspoort toen hij zes weken oud was. In augustus zei de douaneman op Schiphol dat zijn foto niet echt meer lijkt. Zou het echt? Om de volgende keer niet op het vliegveld te blijven staan, regelen we nu toch maar een nieuwe paspoort voor hem. Het Nederlandse Consulaat heeft een heuse 'hofleverancier' voor pasfoto's in het zuiden van de stad waar je geacht word heen te gaan. Ik was er al eerder geweest dus ik wist wat ik kon verwachten. 


Het is een piepklein winkeltje, formaat schoenendoos, waar ze een ruime collectie tassen verkopen van onder andere het merk ESPITT en DISSEL. Behalve als tassenwinkel is de riante ruimte ook in gebruik als 'professionele' fotostudio. Achterin de zaak staan behalve huizenhoge opgestapelde tassen een fotolamp, een draaikrukje en een pc. Zoals in iedere winkel in Mumbai, loopt er erg veel personeel rond. Zelfs in dit piepkleine winkeltje. Wat ze de hele dag doen is onduidelijk maar iedereen is wel erg aardig. Een beetje hangen en thee drinken. Als extra service, en daar was vooral ik erg blij mee, zijn ze goed in Photoshop. Zo werden mijn rimpels en de paar grijze haren professioneel weggehaald. Dat doen ze dan weer niet in Nederland. 

Hieronder zie je een foto van de winkel. Ik zit op de draaikruk met Julia die er al snel genoeg van had. Zoals Sebastiaan kijkt op deze foto, staat hij ook op zijn nieuwe pasfoto's.


Weer: foutje!


Niks einde van de Monsoen. Een gigantische regenbui en onweer bereikten de stad vandaag vanuit de Golf van Bengalen. Normaal hebben we te maken met het weer dat vanuit het westen komt. Vandaag stond de wind blijkbaar anders. Het slechte weer kwam nogal plotseling opzetten. Iedereen dacht dat het wel over zou waaien. De monsoen is immers voorbij. Zoals op de foto te zien is vlogen de stoelen en parasols in het rond. Hopelijk blijft het hierbij en kunnen we morgen weer van het zonnetje genieten. 



donderdag, oktober 02, 2008

Happy Eid!


Op onze vrije dag besloten we naar de dierentuin in Byculla te gaan. We waren duidelijk niet de enigen die op dat idee waren gekomen want het was erg druk. Vandaag is het Eid en dan vieren moslims in India het einde van de Ramadan. Iedereen had zijn mooiste kleren aangedaan en er heerste een echte feeststemming. Klik hier voor meer foto's. 



woensdag, oktober 01, 2008

Na regen komt zonnenschijn!

In Nederland regent het pijpenstelen en in Mumbai schijnt eindelijk de zon. We hebben vier vrije dagen voor de boeg dus dat komt mooi uit. Morgen vieren de moslims Eid (einde van de Ramadan). Ook vieren we morgen de verjaardag van Ghandi.  Vrijdag heeft Sebastiaan vrij van school want 3 oktober is een Duitse feestdag (Dag van de Duitse eenheid). 


Weersverwachting voor de komende acht maanden: zonnig, weinig wind en een temperatuur tussen de 30 en 35 graden. 

Op onderstaande foto zie je het zwembad van de Breach Candy Swimming Club waar wij de komende maanden vaak zullen vertoeven. Het ligt aan zee. Het fraaie gebouw op de achtergrond is het Breach Candy Hospital. Zie Wikimapia voor een bovenaanzicht van de buurt. 

dinsdag, september 30, 2008

Bank-ellende

Ellende alom in de bankwereld. Dat kan niemand meer ontgaan. Marcel zit hier redelijk in de luwte. Omdat hij in Azie werkt gaat hij over naar RBS en niet naar Fortis. Het mislukken van de overname van Abn Amro door Fortis heeft dus geen invloed op hem. Maar zeg nooit nooit. Je weet niet welke verrassingen ons nog meer te wachten staan. De bank-ellende is duidelijk nog niet voorbij.  

Wii in de slaapkamer - weg ermee!

Wees niet bang, ik ga deze blog niet gebruiken om onze slaapkamergeheimen met de hele wereld te delen maar ik wil toch even iets kwijt. Marcel heeft zondag op Schiphol een Wii gekocht. Voor degenen die niet weten wat dat is, een Wii (van Nintendo) is een spelcomputer voor de televisie. Het werkt met een soort van afstandsbediening. Met dit apparaat kun je bewegingen maken alsof je echt aan het sporten bent. Marcel is dol-enthousiast. Ik ben iets minder enthousiast. In plaats van rustig in bed een boek te lezen, stond Marcel om 11 uur gisterenavond als een waanzinnige te boxen. Hij stond dus letterlijk (het komt heel realistisch over, de tegenstander krijgt zelfs een naam) iemand compleet knock out te meppen. Niet echt relaxed vlak voor het slapen gaan. Ik denk dat we het apparaat dan ook maar snel naar de woonkamer gaan verhuizen. 

maandag, september 29, 2008

Drie dagen Nederland achter de rug

We hebben een bliksembezoek Nederland achter de rug. Het kan. In drie dagen heen en weer. Vrijdagochtend om 1 uur vloog ik naar Amsterdam en zondagochtend om 7.15 zat ik weer in het vliegtuig richting Mumbai. De gelegenheid was het huwelijk van Paul (broer van Marcel) en Roos. We hadden super mazzel met het weer. In de maanden augustus en juli is het volgens mij niet zulk mooi weer geweest als het afgelopen weekend. Nederland is met dit weer erg mooi. Blauwe lucht en iedereen zit massaal buiten op het terras. Op zaterdagmiddag waren we nog even naar de hei bij de Tafelberg in Blaricum gegaan. Ook daar zat iedereen heerlijk buiten. Ook was er een verjaardagspartijtje aan de gang met allemaal blije kinderen en ouders.  Op zulke momenten vraag je je af waarom je in godsnaam in Mumbai woont. Wat dat betreft was 15 graden en regen beter geweest voor onze gemoedsrust.  
De trouwerij was in Amerongen op het kasteel. Het was super dat we er op deze manier bij konden zijn. De kinderen bleven in India bij Usha. Dat is tegelijkertijd fijn maar ook spannend. Fijn omdat het zalig is dat je een paar dagen weg kan zonder de kinderen mee te hoeven slepen en eng vanwege de afstand van meer dan 7,000 kilometer tussen Amsterdam en Mumbai. Stel dat er wat gebeurd wat doe je dan? Gelukkig is het allemaal goed gegaan en kunnen we terugkijken op een paar leuke dagen.
We kunnen ons nu voorbereiden op onze trip volgende week naar Calcutta. Daar gaan we heen voor het Durga Puja festival.



Op de hei in Blaricum.