dinsdag, december 26, 2006

Morgen geen water

Vanaf morgenochtend 10 uur tot en met de dag erop 10 uur zitten we zonder water. De reden is dat er een nieuwe waterpijpleiding wordt aangelegd en daardoor komt de hele stad 24 uur lang zonder te zitten.

Het is goed dat er wat aan de waterinfrastructuur wordt gedaan. Nu hebben grote delen van de stad nog maar een paar uur water per dag. Wij hebben overal emmers met water klaarstaan om de dag door te komen. De douchebeurt s'avonds slaan we maar een keer over. Hoe het met de wc's moet weet ik eigelijk niet. Doorspoelen met een emmertje water?

Ik vroeg het Benney onze hulp en zij heeft blijkbaar alleen s'avonds water. Waar maken wij ons dan nog druk om?

We hopen alleen dat het bij de 24 uur blijft en dat niet plots op Indiaase wijze blijkt dat ze de verkeerde pijp hebben besteld en de boel niet past. Oeps. Veel zorgen maak ik me niet. De hotemoten, inclusief de burgemeester, zitten nu voor de verandering ook een keer zonder water en die zullen er wel voor zorgen dat alles weer snel werkt.

maandag, december 25, 2006

VANUIT EEN ZONNIG BOMBAY WENSEN WE ALLE VRIENDEN EN FAMILIE EEN VROLIJK KERSTFEEST
Vorig jaar om deze tijd hadden we nooit kunnen denken dat we kerstfeest in Bombay zouden vieren. Toch zitten we nu hier en toegegeven zo slecht is dat nog niet. Het is 30 graden en zonnig. Via de laptop hebben we Skyradio aanstaan met de nodige kersthits. Ondanks het warme weer (let wel, volgens Indiers is het hier nu winter) komen we daardoor toch in de kerststemming. Flappie hebben we alleen nog niet voorbij horen komen.

Op straat is niet echt te zien dat het kerst is. Natuurlijk heb je wel winkels met kerstversiering en enkelen organiseren een 'leuk' evenement voor kinderen. In de winkel staat dan een dame of heer hard in een microfoon te tetteren om de kinderen te vermaken en staat er keiharde kerstmuziek aan.

En wat doe je nu op zo'n dag? Familiebezoek zit er niet in en daarom hebben we de hele dag voor ons zelf. Dus ja, wat moet je dan? De tandarts werkt gewoon dus Marcel gaat daar vanmiddag heen om zijn 6 (!) kronen te laten zetten. Een leuk kerstuitje.

Tweede kerstdag kennen ze hier niet en morgen is het daarom weer een 'gewone' dag.
Pap en mam: veel plezier in Belgie! Jammer dat we er niet bij kunnen zijn.

zondag, december 24, 2006

Paardenraces


nieuw - nieuw - nieuw: klik op bovenstaande foto en dan heb je toegang tot ons online webalbum

Voor het eerst van ons leven zijn we bij de paardenraces geweest. Het ging om de Johny Walker Trophy. Onze inzet van Roepies 800 heeft uiteindelijk geresulteerd in een winst van Roepies 400 (ongeveer 8 euro) dus onze dag was helemaal goed.