zaterdag, juni 14, 2008

Sexrubriek Mumbai Mirror

Onder Expats is de Mumbai Mirror erg populair. Deze krant in tabloid formaat staat vol met smeuig Bollywood nieuws. Ze zijn ook in een gezonde mate kritisch op de overheid en schrijven regelmatig over misstanden in de stad. Zoals nu bijvoorbeeld over de slechte voorbereiding van de gemeente op de monsoen. Het meest populaire stuk is echter de sexrubriek. Op school krijgen kinderen geen sexuele voorlichtig gegeven en thuis komt het onderwerp vaak ook niet ter sprake. Het gevolg is dat er massa's jongeren (en ouderen) zijn die totaal geen benul hebben van sex en dit leidt tot hilarische vragen. De vraag van vandaag luidt bijvoorbeeld:

Ik ben 35 jaar oud. Toen ik sex had met mijn vrouw kwam er sperma op een handdoek terecht. Die handdoek bleef twee dagen liggen. Daarna is de handdoek in de wasmachine gestopt samen met wasgoed van andere familieleden waarmee ik in hetzelfde huis woon. Bestaat er een kans dat iemand in mijn familie zwanger is geworden omdat hun ondergoed samen met de handdoek is gewassen?

Het antwoord van sex-expert, Dr. Mahinder Watsa, luidt dat er geen reden is tot paniek. Gelukkig maar.

Quatre - Un

Vanmiddag hebben we het eindejaarsfeestje van Julia op de Franse school. Voor de gelegenheid hebben we Sebastiaan twee Franse woordjes geleerd: quatre - un. De kinderen worden geacht om in het wit te komen. Misschien dat ik er voor Julia toch een oranje tintje aan geef. LOL.

woensdag, juni 11, 2008

Indiase take away


Je kunt natuurlijk de Domino Pizza 'hunger line' - ja, je leest het goed. Zo noemen ze dat bij Domino Pizza - bellen voor take away maar Indiaas eten is natuurlijk veel lekkerder. Dit krijg je op je bord als je bij Cafe Noorani (een bekend Indiaas restaurant) chicken tikka, paneer palak (een soort ricotta-kaas met spinazie), raita en naan besteld. Lekker maar wel een beetje heet door de paneer palak.

Expatkinderen


Expatkinderen hebben het over het algemeen goed voor elkaar met veel aandacht thuis, een mooi huis, leuke vakanties en goeie scholen. Er kleven echter ook nadelen aan dit leventje. Een belangrijk nadeel is dat je vaak afscheid moet nemen van vriendjes op school. Dit is een foto van het afscheid op de Duitse school afgelopen dinsdag. De kinderen op de foto vertrekken deze monsoen allemaal uit Mumbai. Een paar gaan terug naar het land waar ze vandaan komen. Andere kinderen verhuizen naar een nieuw land. Daar zullen ze naar een nieuwe school gaan en nieuwe vrienden moeten maken. Tot ze daar over een paar jaar ook weer vertrekken en dan begint het hele verhaal weer van vooraf aan.

Julia ziet ze vliegen


Ook voor Julia is het hoogtijd dat ze weer even naar Nederland gaat. Dit gebeurd er als je te lang in Mumbai woont.

dinsdag, juni 10, 2008

Oranjekoorts in Mumbai?

Een ding is zeker, in Mumbai heerst GEEN oranjekoorts. Net las ik op het internet dat Nederland gewonnen heeft van Italie. Hiep hoi! De wedstrijd begon hier om 12 uur s'nachts dus ik heb niet de moeite genomen om te kijken. Om eerlijk te zijn weet ik niet eens of we de wedstrijden via de kabel kunnen ontvangen. Als er niemand met een cricketbat op het veld staat, is de kans klein. Aankomende vrijdag hoop ik meer oranjegevoel te krijgen. Dan gaan we voetbal kijken bij iemand van het consulaat.