vrijdag, februari 08, 2008

Google map van onze buurt


Grotere kaart weergeven

En ja, we zijn lid van de club met het grote zwembad. Gelukkig!!

Reizen met de trein


Denk je 'leuk, een keer met de trein reizen!' om met gewone Indiers in contact te komen, liggen ze te slapen. Toch was het - voor Marcel dan - een leuke ervaring. Treinreizen tijdens de spits staat hoog op mijn verlanglijstje. Je kunt niet in Bombay gewoond hebben zonder met de trein te hebben gereisd! Er bestaan speciale wagons voor vrouwen maar ook daar sta je hudje mudje. In de krant staan regelmatig artikelen over mannen die een vrouwencoupe zijn 'binnengedrongen'. Erg grappig. Meestal staat er dan een foto bij van een groepje zeer verontwaardigde vrouwen met een paar blije politieagenten ernaast.

donderdag, februari 07, 2008

Vlodrop op voorpagina the Times of India

Nederland staat hier niet vaak in de krant maar vandaag staan we prominent vermeld op de voorpagina van een van de grootste kranten van India, the Times of India. Niet alleen Nederland staat vermeld maar ook mega-dorp Vlodrop. Aanleiding is het overlijden van Maharishi Mahesh Yogi , ofwel Mr. Sandman, die blijkbaar ook hier in India nog steeds beroemd is. We zullen hem missen..

woensdag, februari 06, 2008

Het mysterie van de twee deuren

 Ons appartement heeft twee voordeuren. Nogal vreemd en in het begin nogal verwarrend. We gebruikten namelijk telkens een andere deur. Ook was niet duidelijk welke deur te openen bij bezoek. Wij dachten dat er twee deuren waren vanwege een muur die de kamer vroeger in tweeen deelde. Niet dus. Het is altijd zo geweest. Vroeger gebruikten de bedienden de deur rechts. De familie kwam door de deur links naar binnen. Pure onzin natuurlijk want vervolgens sta je in dezelfde kamer. Mysterie opgelost.

Posted by Picasa

dinsdag, februari 05, 2008

En ook dit is een mooie foto

 

Je ontkomt er uiteraard niet aan om met iedereen op de foto te moeten. Met een hele schoolklas vind ik dan nog wel leuk. Let ook op het hoofd van de school op de achterste rij, links, met een mooi wit pak aan.
Posted by Picasa

Grotschilderingen Alanja caves

 
Posted by Picasa

Het kan net ..


Een mooie foto van Marcel in het kader van 'ze doen ook maar wat'. Zie ook de blog van gisteren.

maandag, februari 04, 2008

Smog alert: uche, uche

De winter zet stevig door dit jaar. Nog steeds worden we 'geteisterd' door de kou met een minimumtemperaturen s'nachts van rond de 16 graden. Dit zijn de inwoners van Mumbai helemaal niet gewend. Gisternacht viel daarbij ook nog een bui. Dat is helemaal bijzonder! Normaal gaat het pas half juni regenen. De kou is geen goed nieuws voor mensen met astma en andere longaandoeningen. In de winter stijgt de koude lucht namelijk niet op waardoor de smog niet weg kan. De viezigheid blijft dus hangen.

Chaos!

Het is moeilijk uit te leggen aan mensen in Nederland hoe groot de chaos in het verkeer kan zijn. Kijk naar dit filmpje en je krijgt een aardig idee van hoe het er hier aan toe kan gaan. Iedereen doet maar wat. Soms krijgen we de vraag waarom we niet zelf rijden in Mumbai. Kijk naar het filmpje en je hebt een antwoord.