zaterdag, april 07, 2007

Vrolijk pasen!

Nee, het is geen Indiaase hond.

vrijdag, april 06, 2007

De temperatuur stijgt

Na een zeer lange periode met prima weer, begint het nu warmer te worden. Gemiddeld ligt de temperatuur nu rond de 35 graden met uitschieters naar 38 graden. Dit wordt tot en met mei alleen maar erger. Na mei gaat het regenen en koelt het weer af.
Denk niet dat we hier nu peentjes zitten te zweten. In huis hebben we airconditioning dus daar is het prima uit te houden.

woensdag, april 04, 2007

Slechts zes plaatsen verwijderd van Baku, Azerbaijan

Volgens het jaarlijkse onderzoek van van Mercer Consulting naar de kwaliteit van leven in de 215 grootste steden ter wereld staat Mumbai op de 151e plaats. Baghad staat op de laatste plaats.
In de ranking 'gezondheid en sanitaire voorzieningen' daalt Mumbai naar de 209ste plaats. Let wel, Baku staat op de laatste plaats en daar zijn wij maar zes plaatsen van verwijderd. Ons voornemen is om bij een eventuele nieuwe baan in het buitenland te gaan voor een land in de top 50. Al zal dat met onze staat van dienst in de 'moeilijke landen' niet gemakkelijk zijn. Ik heb getracht uit te vinden op welke plek Jakarta staat maar dat is niet gelukt helaas.

Terug uit Kerala

Gisterenmiddag zijn we teruggekomen van een korte vier-daagse vakantie in Kerala, zuid-India. Onze ervaring daar wil ik samenvatten met een zeer lokale dieet-tip van onze taxichauffeur, Maney: 'mevrouw, u zou s'ochtends en s'avonds het sap van een kokosnoot moeten drinken dan komt u snel drie kilo aan'. Is Maney de nieuwe Sonja Bakker van zuid-India?

Bij toeval kwamen we terecht bij de afsluiting van een tien dagen duren hindoefestival. Er waren in totaal 40 olifanten bij aanwezig. We hebben er een kort filmpje van gemaakt.

Klik op de foto voor meer vakantiekiekjes.

vakantie Kerala