vrijdag, december 08, 2006

kerstvoorstelling op school

Een historische dag vandaag. Sebastiaan stond voor het eerst van zijn leven op het toneel. Hij had een rol bemachtigd als vogel in het beroemde sprookje Sjaak en de Bonenstaak. Helaas voor hem kreeg hij vlak van tevoren last van plankenkoorts en moesten de andere vogels van drie het zonder Sebastiaan doen. Een gemiste kans voor toneellievend Bombay.

dinsdag, december 05, 2006

Intocht Sinterklaas op 13 december

Sinterklaas kon de weg naar Bombay niet vinden en daarom staat de officiele intocht van de Sint op de school van Sebastiaan nu gepland voor 13 december. Omdat de kerstman vorige week al in Bombay rondliep, is de kans groot dat de kleintjes het allemaal niet meer snappen. Voer voor kinderpsychologen zullen we maar zeggen.

De reden dat de Sinterklaas-intocht is uitgesteld is omdat de overheid morgen uit voorzorg alle scholen sluit. De oorzaak is dat het morgen de sterfdag van een belangrijk persoon (de naam houden jullie van mij tegoed) die opkwam voor de Dalit, de vroegere onaanraakbaren. Deze groep is een paar dagen geleden ook al in opstand gekomen en toen werden onder meer treinen en bussen bekogeld.