woensdag, april 11, 2007

 
Posted by Picasa

Ahhhh een M..

Door het werk aan het pand hebben we nu opeens last van allemaal ongedierte. De afgelopen dagen kregen we s'nachts bezoek van een hele grote muis. Marcel had hem in de keuken zien lopen. Gisteren is Raju, de chauffeur, erop uitgegaan om een muizenval te kopen. Voor 150 rs (3 euro) koop je dan een zelf in elkaar getimmerde mega muizenval. Daar passen 10 Nederlandse muizen in.

Gisteravond had ik er een blokje Hollandse AH kaas in gedaan. Zonder resultaat. Op aanraden van Raju is vandaag de kaas vervangen door een stukje kokosnoot. En jawel hoor, vanavond hadden we beet. De muis wordt nu buiten losgelaten.

Over klungelwerk gesproken



Dit is het resultaat van het bikwerk. Ze gaan als gekken tekeer om het pleisterwerk van de muren te krijgen. Uhhhhhhhhhh.

maandag, april 09, 2007

Mumbai in beeld

Rechts onder in de balk kun je vanaf nu een selectie vinden van filmpjes over Mumbai. Veel kijkplezier!

Indiase anti-rookcampagne

Steigerbouw in India

Het gaat goed met India. Nog even en dan streeft India Amerika en Europa voorbij als economische grootmacht. Althans, dat denken ze hier. Wij weten nu wel anders. De toplaag doet het goed en er zitten hele slimme mensen tussen. Het land zelf heeft echter nog een hele weg te gaan voordat het zichzelf een ontwikkeld land kan noemen. Een voorbeeld is het kluswerk aan huizen. Arbeid kost hier niets. Het klussen wordt gedaan door mensen die hooguit een paar jaar lagere school hebben gehad. Vaak zijn het dagloners die je voor ongeveer 200 Roeps (4 euro) per dag kunt inhuren.

De werkopzichters voelen zich te goed voor het simpele werk en kunnen hun mensen daardoor ook niet vertellen hoe ze iets moeten doen. Het gevolg is dat timmermannen, schilders, loodgieters, etc. maar wat aanklungelen met alle gevolgen van dien.

Het zal dus nog wel even duren voordat Indiase klusjesmannen in Nederland de plaats van de Polen in kunnen nemen.


Op de foto zie je de steiger bij het huis van de buren. Via deze steiger ging een gloeiend hete pan met teer naar boven aan een simpel touw.