woensdag, september 24, 2008

Rijles in Mumbai


Je ziet bijna nooit een lesauto in de stad rijden. Als je er al een ziet, dan is het er zo een als op de foto. Klein met flinke deuken. Op de foto is niet te zien dat de linker zijspiegel er af is gereden. Je vraagt je af hoe de miljoenen mensen in Mumbai hun rijbewijs halen. Nou ja, eigelijk vraag ik mij dat helemaal niet af. Ik weet het antwoord al.

Indiase lift logica: 4.. 3 .. 2... 1... 5!


Mumbai is een top-stad voor liftverkopers vanwege alle hoge gebouwen stond deze week in de krant. Soms is het heel verrassend wat je in een lift aantreft. Bij een van de liften in Atrium mall, een groot en nieuw warenhuis in de buurt, ontbreekt bijvoorbeeld een knop voor de begane grond. Verwarring alom want hoe kom je nu beneden. Gelukkig kom ik er vaker en nu weet ik het. Om op de begane grond te komen moet je namelijk op de knop drukken met nummer vijf erop. Uhhhh. Dat is de knop linksonder. Nu zou je denken dat iemand dat gaat veranderen, maar tot dusverre is dat nog niet gebeurd. Dus mocht je in de lift staan in Atrium mall, druk dan op nummer vijf om beneden te komen.

dinsdag, september 23, 2008

Wit, witter, witst


Dit is geen reclame voor waspoeder maar voor een gezichtsbehandeling. In India (en in Azie) staat een lichte huid hoog in de top 10 van schoonheidsidealen. Deze poster hangt bij de schoonheidssalon waar ik wel eens heenga en daar heb ik met mijn mobieltje een foto van gemaakt. Bij de salon kun je kiezen uit een heel menu van 'wit, witter, witst' behandelingen. Het is natuurlijk een hele foute manier van denken. De onderlaag van de bevolking heeft uiteraard een donkere huid en de 'happy few' heeft een lichte huidskleur. Aan de kleur van de huid kun je dus vaak zien waar iemand staat op de maatschappelijke ladder. Ik doe aan deze gekte uiteraard niet mee. Ik probeer in de zon nog even een bruin kleurtje te kweken voor de bruiloft in Nederland a.s. vrijdag.