zaterdag, april 25, 2009

Waar oh waar: poppenkast kijken in India

Afgelopen zondag gingen we naar een groot festival in de stad. Voor de kinderen was er poppenkast. Zoals te zien op de foto, was de opkomst massaal. Volgens mij trekt de poppenkast op de Dam in Amsterdam minder bezoekers.

Prijsvraag: waar oh waar, zitten Sebastiaan en Julia?

Ik ben niet meer bang voor de tandarts!!

Mijn beugel is eruit! Na 1,5 jaar (zie Midlife crisis in Mumbai: ik ga aan de beugel) kan ik weer gewoon eten!


Medisch toerisme in India is een belangrijke groeimarkt. Om het toerisme te promoten, wil de Indiase overheid een tweede behandeling gaan vergoeden. Wij hebben ook het nodige aan medisch -expat- toerisme gedaan. Ik ben nog altijd erg blij met de laserbehandeling voor mijn ogen. Het is echt zalig als je nooit meer een bril ophoeft. Ik kan het alle brillendragers aanraden!

Voor diegenen die nieuwschierig zijn: mijn gebit ziet er nu - ongeveer - zo uit:



Delhi belly in Mumbai

Tot nog toe konden wij alle India-sceptici trots vertellen dat we nog nooit ziek zijn geworden van het eten hier. Helaas kan dat nu niet meer. Na het eten van een gebakken ei op kantoor werd Marcel geveld door heftige buikkrampen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een ziekenhuisopname van drie dagen.  Nu is de pijn helemaal weg en is Marcel weer thuis. 

Het wordt steeds warmer in de stad en dat wordt de komende maand alleen nog maar erger. De dokter gaf dan ook het advies om tijdens de warme periode 'full veg' te worden. Dan eet je geen vlees en ook geen eieren. Het risico op besmetting en 'Mumbai belly' is nu namelijk erg groot. 


Een mooie tekening van de de kinderen bij thuiskomst uit het ziekenhuis.


Foto's van Amritsar

Dit zijn foto's van ons bliksembezoek aan Amritsar. De stad, in het Noorden van India, is bekend vanwege de Gouden Tempel van de Sikh. Vanuit Amritsar kun je ook naar de Pakistaanse grens waar een dagelijkse show wordt opgevoerd bij de officieele sluiting van de Pakistaans-Indiase grens. 


- Als je op het groene tekstballonnetje klikt zie je ook de bijschriften bij de foto's - 





dinsdag, april 21, 2009

Vliegblues in India

Dame van de luchtvaartmaatschappij wisselt ALLE boardingpassen om.

Vliegen in India is er niet leuker op geworden. Door de financiele crisis maken de locale luchtvaartmaatschappijen moeilijke tijden door. De crisis raakt ook de reiziger. Vluchten worden plotseling zonder opgaaf van reden gecancelled of er worden opeens extra tussenstops gemaakt. Dit laatste overkwam ons op een vlucht naar Amritsar, in het noorden van India. In plaats van een tussenstop in Delhi werd er een tweede tussenstop gemaakt in Chandigar, halverwege Delhi en Amritsar. 


Ongelukkigen met incheck bagage moeten hier hun eigen koffers zoeken. 

Nu is dit geen ramp zolang het goed georganiseerd zou worden wat helaas niet het geval was. In Delhi werden we uit het toestel gezet en stond er een dame in de aankomsthal klaar die alle boardingpassen moest inwisselen voor een nieuwe. In India is dat geen pretje want niemand wil hier in de rij staan. Vervolgens moesten de mensen zelf op zoek gaan naar hun bagage en aangeven of ze naar Chandigar of Amritsar zouden vliegen. 

De romantiek van het vliegen is wel een beetje weg. 

Nano verkozen tot gezinsauto van het jaar 2009


We kunnen geen genoeg krijgen van de Nano. De Nano, zo blijkt uit de foto, biedt genoeg ruimte aan een gezin met twee kinderen. De familie Hassink heeft de Nano daarom uitverkozen als de gezinsauto van het jaar 2009. Spoiler voor en achter en automatische deurvergrendeling en we zijn klaar. Ik ben benieuwd of er ook een cabrio-uitvoering komt.