vrijdag, december 01, 2006

Status kinderpartijtje

Ik heb nu geboekt:
- 1x tatoo-artist die o.a. Winnie de Pooh figuurtjes kan tekenen
- 1x poppenkastvoorstelling van 40 minuten

Zelf ga ik daar als creatieve Nederlandse moeder nog een grabbelton aan toevoegen.

donderdag, november 30, 2006

discussieforum: hulp meteen wegsturen of niet

Jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee te doen met een discussie inzake het ontslag vandaag van onze live-in maid. Wat is het geval? Begin november is 'W' bij ons begonnen als inwonende hulp. Ze is al wat ouder, rond de 40 en ze is nogal aanwezig. Zelf werd ik daar nogal onrustig van en vaak ook geirriteerd. Zeker als ze telkens de discussie aan wilde gaan over hoe bepaalde zaken in huis gedaan moesten worden. Gisteren besloot ik dat de maat vol was en dat ze een andere baan moest gaan zoeken. Vandaag, het is het einde van de maand, heb ik de daad bij het woord gevoegd en gezegd dat ze moest vertrekken en wel direct. Ik heb haar op 'Indiaase wijze' het huis uit gebonjourd. Dat betekent dat ze meteen haar spullen moest pakken en vertrekken.

Mijn vraag is nu. Sta ik in mijn recht om als Nederlandse in India Indiase standaarden te hanteren en iemand meteen weg te sturen of had ik haar moeten laten blijven tot ze een nieuwe baan had gevonden?

Ik hoor graag van jullie. Als je een reactie wilt achterlaten kun je hieronder klikken op 'reactie'. Als je bij identity op 'anonymous' klikt hoef je niet in te loggen.

woensdag, november 29, 2006

verjaardagspartijtje

Sebastiaan is op 13 december jarig. Hij wordt dan drie. In Nederland is dat geen probleem. Je nodigt opa's en oma's en broers en zussen uit en je regelt een taart. De kamer versier je met wat ballonnen en slingers en dan ben je er wel. Hier is dat anders. Ook een driejarige viert zijn/haar verjaardag in India groots. Dilemma, dilemma. Ga ik hier aan meedoen?
De eerste stap heb ik al gezet door alle kinderen uit zijn klas uit te nodigen. Dat zijn er maar liefst 18. Met 18 kinderen ga je niet koekhappen of zakdoekje leggen. Mijn plan was om de kinderen plakjes cake te laten versieren en misschien een of twee spelletjes te doen. Als extraatje heb ik een tatookunstenaar geboekt die met verf leuke figuurtjes op armen en gezicht kan schilderen.
Vandaag was ik op een verjaardag van een 'deskundige'. Zij had de gebruikelijke riedel uit de kast getrokken om de kinderen te vermaken. Er was bijvoorbeeld een entertainer die met de kinderen gaat dansen en spelletjes doen. Deze man komt op alle feestjes en de kinderen kennen de liedjes uit hun hoofd. Daarnaast was er ook poppenkast.
In te auto terug naar huis werd ik toch wat zenuwachtig. Dan heb je 18 driejarigen door je huis rennen en die hebben niets te doen. Dus jawel, ik ben zwak en ik heb daarom een heuse 'event organisator' gebeld met de vraag of hij het feestje kan komen opleuken.