woensdag, september 27, 2006

Nederland wint van India!

De Nederlandse hockeydames hebben vandaag gewonnen van India.

maandag, september 25, 2006

Borrelen met Leander Paes

Jawel, we zitten hier in 'high society' cirkels. Vanavond was door het Taj Wellington een borrel georganiseerd ter gelegenheid van het winnen van de US Doubles Open door Leander Paes. Deze Indiaase tennisheld blijkt hier in het complex te wonen. Maandag was Leander, zoals wij hem nu als intimi mogen noemen, teruggekomen uit de States en woensdag konden wij hem al een handje schudden. De borrel was een gezellige boel. De huisband van het Wellington Mews stond vrolijk te spelen waardoor het voeren van een normaal gesprek niet mogelijk was. Leander, zo vertelde hij ons, heeft een dochtertje van 5 maanden. Mooi! Dan kunnen Julia en Sebastiaan bij hem thuis komen spelen. Misschien dat hij Sebastiaan een goede backhand kan aanleren waardoor ons verblijf hier nog lucratief kan uitpakken.

Mrs Beney

Ze heet Mrs Beney en ik ben nu al dol op haar. Ik heb haar gevonden via de crecheleidster van het appartementencomplex waar we zitten. Het is en blijft een gok. Haar referenties waren alweer van een tijd terug. Maar onze eerste indruk is erg goed. Ze neemt initiatief wat ik zelf erg prettig vind. Omdat ze zelf kinderen heeft weet ze hoe ze met ze om moet gaan. Sebastiaan reageert ook goed op haar. Vanochtend hebben ze een hele tijd 'kinderboerderij' zitten spelen.

Vanochtend ben ik met Mrs Beney en Sebastiaan naar de Colaba Sweet market geweest. Wauw! Als je nog geen cultuurshock hebt, dan krijg je het daar wel. Het is allemaal erg lokaal maar als je daar doorheen kijkt kom je er snel achter dat je er de lekkerste groenten en fruit kunt krijgen. Ook hebben we daar vis gehaald op een plek waarvan ik eerst dacht dat het de urinoirs waren. Er zitten allemaal vrouwen op hun hurken met vis voor zich uitgestald.

Het bezoekje aan de immigratiedienst kunnen we nu ook van ons lijstje afstrepen. Het ging onverwacht soepel. Al met al heeft het ongeveer 1,5 uur geduurt voordat we weer buiten stonden. De rampverhalen die we over de immigratiedienst hadden gehoord, bleken voor wat ons betreft erg overdreven. De ruimte had AC en er hing een plasma-tv aan de muur. Ik ben benieuwd of we nu binnenkort een oproep krijgen voor een inburgeringscursus en een officiele uitnodiging voor het naturalisatiefeest.

zondag, september 24, 2006

Weersverwachting voor Mumbai

Warm en zonnig maar ook af en toe wat wolken. Middagtemperatuur is 30 graden. Er is nog steeds kans op een onweersbui. Naar verwachting is de monsoen volgende week afgelopen. Daarna gaan we een periode met alleen maar zonnenschijn tegemoet. Deze duurt tot de maand mei.

Hoe ziet een typische tweede zondag van de familie Hassink in Bombay eruit? Om half 8 wakker, vervolgens gezwommen en ontbeten aan het zwembad, daarna koffie drinken in Barista (een lokale koffietent), vervolgens een bezoek aan de National Galery of Modern Art (art???), Marcel sporten en naar de kapper en vervolgens Sandra sporten. Eten en de kinderen naar bed. Rust!!!