vrijdag, januari 23, 2009

Ook dit is leuk! Filmpje

Dit filmpje heeft niets met India te maken maar ik moest er erg om lachen. Het gaat over de crisis en de oorzaken ervan. Sorry, alleen in het Engels. 

Mumbai is leuk!

Deze week staat in het teken van 'back to normal'. Eerst de vakantie en daarna bezoek en nu weer de gewone dagelijkse dingen. Dat betekent voor mij ten eerste veel tennis. Ik stond mij woensdag, donderdag en vandaag weer lekker uit te sloven op de baan. Erg leuk! Verder ben ik druk met mijn scriptie. Ook leuk!  Vandaag had ik mijn laatste interview met managers van verschillende banken. Ik ga hier niet uitleggen waar mijn scriptie over gaat. Dat wil ik niemand aandoen. Ik vind het persoonlijk een erg boeiend onderwerp maar daarmee ben ik denk ik de enige op deze aardbol. Mocht iemand echt willen weten waar mijn scriptie over gaat, dan stuur je maar een aparte mail. Verder ben ik bezig met mijn website www.giftyourstuff.org. Het is een poging om het voor mensen gemakkelijker te maken tweedehands-spullen te doneren aan het goede doel. Het project staat nog in de kinderschoenen en vanwege mijn scriptie wil ik er nu niet al te veel tijd aan besteden maar ik heb al een paar resultaten geboekt en dat is leuk! Hopelijk heb ik er straks meer tijd voor! S'middags ben ik met name bezig met de kinderen en ook dat vind ik leuk! 


Kortom, het leven hier is leuk! Volgende week gaan we met een heel stel naar Slumdog Millionaire. De film is hier gisteren in premiere gegaan en laat weer een heel ander beeld van de stad zien maar ook dat is leuk! 

maandag, januari 19, 2009

De Wandelthon van Mumbai

Gisteren was wederom de grote Marathon dag. Ondanks mijn goede voornemens heb ik niet meegedaan. Zwak, ik weet het. Uiteraard stonden we wel langs de route om de renners en de duizenden wandelaars aan te moedigen. De Marathon van Mumbai is een combinatie van een etape van de Nijmeegse vierdaagse en een serieus hardloopevenement waarbij de wandelaars toch wel de overhand lijken te hebben. Het merendeel van de deelnemers (met name de lopers van de 'Dream run' van 6 kilometer) zien de Marathon als een uitgelezen kans om eens rustig door de stad te wandelen zonder de gebruikelijke drukte van alle auto's. En gelijk hebben ze. Wij hadden nog een extra reden om langs de route te staan omdat een vriend van ons uit Nederland die bij ons op bezoek is de volledige Marathon deed. Zijn tijd 3.55 uur.


Julia is druk met aanmoedigen als een van de professionele afrikaanse renners voorbij komt. De uiteindelijke winnaar deed er 2 uur en 12 minuten over. 

Satyam scandalam!


Vandaag zag ik deze reclame op straat. Het is van een bekend botermerk, Amul. Die proberen altijd met grappige vondsten te komen om de boter aan de man te brengen. Ik zie het verband tussen de boter en de fraudezaak niet helemaal maar actueel is het wel.