maandag, januari 19, 2009

De Wandelthon van Mumbai

Gisteren was wederom de grote Marathon dag. Ondanks mijn goede voornemens heb ik niet meegedaan. Zwak, ik weet het. Uiteraard stonden we wel langs de route om de renners en de duizenden wandelaars aan te moedigen. De Marathon van Mumbai is een combinatie van een etape van de Nijmeegse vierdaagse en een serieus hardloopevenement waarbij de wandelaars toch wel de overhand lijken te hebben. Het merendeel van de deelnemers (met name de lopers van de 'Dream run' van 6 kilometer) zien de Marathon als een uitgelezen kans om eens rustig door de stad te wandelen zonder de gebruikelijke drukte van alle auto's. En gelijk hebben ze. Wij hadden nog een extra reden om langs de route te staan omdat een vriend van ons uit Nederland die bij ons op bezoek is de volledige Marathon deed. Zijn tijd 3.55 uur.


Julia is druk met aanmoedigen als een van de professionele afrikaanse renners voorbij komt. De uiteindelijke winnaar deed er 2 uur en 12 minuten over. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Doet me denken aan de hele bekende bollywoodfilm Satyam Shivam Sundaram uit de jaren 70, waarbij uiterlijke schoonheid ook een andere zogenaamd minder mooie kant blijkt te hebben. Sharam betekent schaamte. Butter Jum rijmt wel een beetje op Satyam sharam scandalam? En grappig is het wel, misschien een goede associatie met zo een product.