zaterdag, december 15, 2007

Hijra's op de stoep

Een vreemd verschijnsel in Bombay zijn de travestieten die je geregeld op kruispunten ziet bedelen. Dat zijn mannen in Sari met heel veel make-up op hun gezicht. Het is iets wat je in een preuts land als India niet zo snel verwacht. Wat je ook niet verwacht, is dat ze s'ochtends vroeg bij je op de stoep staan. Dat gebeurde dus wel. Gisteren werd er om 8 uur s'ochtends aangebeld. Marcel deed open en tot zijn grote schrik en verbazing stonden er twee, nogal grote, travestieten voor zijn neus. Helaas voor hen was Marcel te verbouwereerd om hun verhaal aan te horen en werd de deur snel dichtgegooid. Ik heb inmiddels wat gegoogeld en het zijn waarschijnlijk 'hijra's'. Deze vormen een soort van religieuse gemeenschap van transeksuelen en travestieten. In de hindoegemeeschap zijn ze een graag geziene gast op bruiloften en bij geboorten. Ze wonen vaak bij elkaar in een gemeenschap onder de leiding van een Guru. Doordat ze een afwijkend lichaam hebben worden ze in India beschouwd als halfgoden en dat geeft ze een heel speciale positie. Het is toch weer iets anders dan de gebruikelijke Jehova getuige die je in Nederland uit je bed belt.

Marcel op pad voor verrassingsbezoek

Marcel heeft vanochtend een ticket geboekt naar Varanasi waar broer Paul en vriendin Roos vanaf morgen verblijven tijdens hun drieweekse rondreis door het noorden van India. Hij gaat als een heuse Robert ten Brink bekend van All You Need Is Love op pad om Paul en Roos aan de Ganges te verrassen. Ze verwachten zeker niet dat Marcel daar plotseling voor hun neus staat. Leuk!

Julia 'a rising star'


Een echt natuurtalent was Julia vandaag tijdens de kerstuitvoering van de Franse school. Geen tekst maar wel veel dans. We glommen weer van trots.

Succesvol optreden Sebastiaan


Sebastiaan heeft zijn plankenkoorts overwonnen (zie ook post van 8 december 2006: kerstvoorstelling op school) en stond gisteren vijf minuten als wolf op het podium tijdens de kerstmusical 'jungle book'. Zijn met volle overtuiging uitgesproken tekst: 'mama!' en 'waar is papa?' stond niet in het draaiboek maar was een goeie improvisatie. Als ouders zijn wij uiteraard erg trots op hem. Van de voorstelling (duur 1,15 uur) is een DVD gemaakt. Belangstellenden kunnen deze bij mij opvragen.

vrijdag, december 14, 2007

Marine Drive is nu voorzien van prikkeldraad

Ik las in de krant dat ze Marine Drive voorzien hebben van prikkeldraad om te voorkomen dat voetgangers tussen de paaltjes doorlopen om naar de overkant te komen. Zie ook de posting van 27 augustus (paaltjes, paaltjes, paaltjes). Let wel, dit was een groots aangekondigd project om Marine Drive te verfraaien. Ik zal kijken of ik eerdaags een foto kan plaatsen.

Onze volgende auto is een ...


Gelukkig. De nieuwe Porsche garage is eindelijk open! Het duurde een paar maanden en ze leken wat problemen te hebben met de ramen. Die gingen er een paar keer in.. en er weer uit, maar daar heeft nu niemand het meer over. We kunnen ons nu vergapen aan drie fonkelnieuwe Porsches die wachten op kopers. Waarschijnlijk zal het hard gaan met de verkoop want aan zeer rijke Indiers geen gebrek in deze stad. Ik snap alleen niet hoe je het in je hoofd kunt halen om in de stad met zo'n auto te gaan rijden. Als je hier rondrijdt voelt het alsof je in een botsautootje op de kermis zit. Alles scheert rakelings langs elkaar heen, het gebruik van zijspiegels ho maar, en je rijdt van opstopping naar opstopping. Dat doe ik toch liever in een iets minder gevoelige auto. De eerste Hummer heb ik trouwens ook al gespot in de stad. Misschien is dat toch een beter alternatief voor de verkeerswaanzin van Mumbai.

donderdag, december 13, 2007

Er is er een jarig hoera hoera!


We vieren al weer voor de tweede keer Sebastiaan zijn verjaardag in Mumbai (zie ook post van 14 december 2006: Sebastiaan zijn verjaardag live op Skype). Als goed ingeburgerde Nederlandse in India, vond ik het hoog tijd voor een totaal 'over de top' Indiaas kinderfeestje inclusief 300 ballonnen, speciaal gemaakte versieringen voor aan de muur, poppenkast, profesionele kinderknutselaars en natuurlijk... heel veel kinderen. Het gaat in India immers om de kwantiteit en niet om de kwaliteit. Sebastiaan genoot en daarmee wij ook. Het thema van de verjaardag: junglebook.

zondag, december 09, 2007

En we zijn weer terug..

Vrijdagavond laat waren we weer 'thuis' in India. Sebastiaan is al helemaal gewend dat we hier wonen. Als iemand ons vraagt waar we vandaan komen zegt hij braaf 'we are from Holland but we live in India'. Ik was blij weer terug te zijn. Als je even weg bent uit India ga je alles wat je hier op straat ziet, zoals de oorpeuter-mannnetjes, nog missen. Ook is het weer nu supermooi. Strakblauwe lucht en niet al te warm. Oost west thuis best zullen we maar zeggen.

Oja, als je je afvraagt wat we op de foto doen, we zitten hier op een waterscooter met een opgezette krokodil. Verder zeg ik er niets over.