zaterdag, juni 07, 2008

Dieren houden de gemoederen bezig in Mumbai

Vanochtend zat Marcel in een vrij kleine kamer te wachten op een medewerker van HSBC voor een afspraak. In plaats van de medewerker kwam er een grote grijze rat binnenlopen. Mmmm. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Marcel liep de kamer uit en vertelde een jongen van HSBC dat er een rat rondliep. De rat kwam op dat moment de kamer weer uit en liep doodleuk een andere kamer binnen. De jongen schrok zich een hoedje en deed toen maar snel de deur van de kamer op slot. Waarschijnlijk is het bankpersoneel nu bezig de rat te vangen.

Gisteren hield een ander dier, namelijk een zwerfhond, de gemoederen bezig op het vliegveld van Mumbai. Het beest wilde niet gevangen worden en rende een uur lang over de landingsbaan. Tientallen vliegtuigen moesten rondjes boven de stad draaien omdat ze niet konden landen. Het was nogal turbulent weer en veel passagiers werden misselijk en moesten overgeven. Vier vliegtuigen moesten op het laatste moment de landing afbreken. Volgens het krantenartikel is er heel wat afgevloekt door de piloten en de mensen van de verkeersleiding.

vrijdag, juni 06, 2008

Monsoen-ellende

De monsoen is nu echt begonnen. Gisterenavond toen we naar de film gingen (Indiana Jones) regende het hard en meteen kwam het verkeer in de stad tot stilstand. Dat beloofd nog wat voor de komende maanden. Het probleem is dat alle goten en afvoerpijpen vol zitten met vuil waardoor het water niet weg kan. De afgelopen weken had de gemeente kinderen (!) ingezet om de afvoerpijpen schoon te maken. De gemeente besteed dit werk tegenwoordig uit aan externe partijen. Dus de gemeentebazen konden in de krant met droge ogen beweren dat ze niets weten van deze kinderarbeid. Ha, ha, en dat moeten wij geloven.

Ons huis blijft ook weer niet droog binnen. De pruts-reperaties van vorig jaar door de pruts-loodgieter hebben de lekkage uiteraard niet verholpen. Zucht. Het wordt tijd om naar Nederland te gaan.

dinsdag, juni 03, 2008

Het regent!


Vijf minuten geleden is de monsoen officieel begonnen in zuid-Mumbai met een forse regenbui en onweer. Slechts een halve dag eerder dan voorspeld. Dat doen de weermannen dan toch wel weer goed. Hopelijk koelt het nu ook een beetje af. De hitte ben ik wel een beetje beu.

zondag, juni 01, 2008

Bloeiende bomen


Het is nu volop zomer en alle planten en bomen staan mooi in bloei. Helaas is het buiten erg heet en zitten we weinig op ons balkon. Binnen is het op het moment veel aangenamer want daar staan de AC's op volle sterkte te blazen (sorry aarde!). Op de foto zie je ons uitzicht van vandaag.

De weer-specialisten hebben trouwens voorspeld dat de monsoen in Mumbai op 4 juni begint. Vandaag hadden we nog een strakblauwe lucht. We zullen deze week zien of ze het bij het rechte eind hebben.