donderdag, april 19, 2007

Alles gaat nog met het handje

Het bovenste appartement van ons pand wordt gerenoveerd. Iedere dag gaan mannetjes de trap op en af om alle bouwmaterialen op het hoofd (!) naar boven te sjouwen. Dit varieert van zand tot marmeren platen en stenen. Moet je je even voorstellen dat je je halve marmeren aanrechtblad op je hoofd naar de vierde etage moet dragen.

Met die zware platen op het hoofd lopen ze niet zo hard dus ik had alle tijd om deze foto te nemen.

woensdag, april 18, 2007

School voor Julia

Julia is al weer bijna twee dus het is hoog tijd om voor haar een goede school te zoeken waar ze naar de zomer naar toe kan. Een paar kreten uit de folder van peuterschool 'the first steps':
- an education that focuses on intellectual, physical and emotional development
- grooming young children into active long-life learners
- fun filled games/activities to help children learn Math (!) and English
- personalized attention to help each student move into leading high schools
Ahhhhhhh. Dit soort teksten zal je in de folder van kinderdagverblijf het 'Vrolijke Tijgertje' in Amsterdam niet tegenkomen..

Tennis leren in de hitte

Mijn droom is om ooit nog een keer Wimbeldon te winnen. Daarom ben ik weer fanatiek begonnen met tennislessen. Na mijn sportieve avonturen in Jakarta met een Indonesische tennisleraar die bijna geen Engels sprak (follow through, follow through!), sta ik ditmaal op de baan met een Indiaase tennisleraar. Hij spreekt gelukkig beter Engels dan mijn Indonesische vriend. Tennis-technisch komt hij echter niet verder dan: 'hit the bal!'. Hij is een aanhanger van het Indiaase onderwijssysteem. Dit betekent dat hij vooral de dingen benadrukt die niet goed gaan: 'you hit the bal wrong.. again' en 'why don't you hit the ball right?'. Kortom, erg motiverend.

Ik ga graag de uitdaging aan om straks in Nederland met goeie tennissers te spelen. Ik weet ook dat ik dan ga winnen. Er is 1 voorwaarde aan verbonden. Het kwik moet tot ver boven de 30 graden stijgen. Het stil leggen van de Marathon van Rotterdam was wederom een bevestiging dat Nederlanders watjes zijn die niet tegen de hitte kunnen. Ik ben niet anders gewend dan met 35 graden als een gek over de baan te rennen. De hitte zal dus zeker in mijn voordeel werken!

maandag, april 16, 2007

Wat gaat het worden?

De hoge bazen van de Abn Amro in Amsterdam houden de spanning er nog even in. Vanochtend werden de kwartaalcijfers vervroegd naar buiten gebracht. Nu is geloof ik de verwachting dat binnen enkele dagen bekend wordt gemaakt wie de bank mag kopen. Wat ik vreemd vind is dat er in Nederland zo weinig ophef is over de verkoop. Ik weet nog dat dat anders was met de verkoop van KLM. Toen stonden er in de krant artikelen met koppen als 'de blauwe zwaan is stervende' en 'het Nederland erfgoed wordt verkwanseld'. Nu wil ik niet zeggen dat de bank verkwanseld gaat worden maar het is toch een Nederlandse bank met een lange traditie. Dus waar blijven de krantenfoto's van Abn Amro klanten die huilend op de stoep van hun bankkantoor gaan liggen?

Hier in India houden we onze oren open. Het is toch wel een beetje spannend. Het enige is dat je na een aankondiging nog niet weet wat het voor ons persoonlijk gaat betekenen. Daar gaat ook wel weer even overheen. Kortom, we wachten het gewoon rustig af.