dinsdag, maart 20, 2007

Het 'onzekere' bestaan van een expat

Denk je voor drie jaar vast in India te zitten voor een baan bij ABN Amro, staan de kranten opeens bol van nieuws over een mogelijke overname door Barclays. Het is totaal niet zeker of dat door zal gaan. Als deze overname, of een andere, al doorgaat is ook helemaal niet bekend wat het voor ons zal betekenen. Een betere baan hier of terug naar huis? Of ergens anders naar toe in de wereld? We zien het wel. Onder het motto 'verandering is leuk' zien we wel wat er op ons af komt.

Oja, we hebben kaartjes voor Shakira voor a.s. zondag!

maandag, maart 19, 2007

Nederland cricketland

Nederland doet mee aan de wereldkampioenschappen cricket. Voor zover ik op de Nederlandse nieuwssites heb kunnen zien wordt dat in Nederland doodgezwegen. Waarschijnlijk is dat omdat geen enkele sportjournalist in Nederland de regels van cricket kent of moeite doet om ze te leren.
De sport is hier groter dan voetbal. Het hele land staat op zijn kop omdat India zondag door Bangladesh is verslagen. Er waren verschillende relletjes en een huis van een van de spelers is belaagd. De Engelse coach van het Pakistaanse team is gisteren onder verdachte omstandigheden overleden nadat zijn team de dag ervoor had verloren van Ierland. Overal in de stad zie je grote billboards met daarop cricketspelers uit alle landen. Op de billboards is ook een oranje t-shirt te zien met Holland erop in grote letters.
Gisteren speelden wij tegen Australie. Na de verrassende overwinning van de Ieren op de Pakistani hadden wij nog een sprankje hoop. Maar helaas. Wij gingen roemloos ten onder. Omdat de Nederlandse sportjournalistiek verstek laat gaan, staat hieronder een verzameling met interessante weblinks.

Over het Nederlandse cricketteam
Over cricket in het algemeen
Over de spelregels
Over de Australische coach van het Nederlandse team
Vooruitblik op de wedstrijd tegen de Nederlanders