zondag, februari 11, 2007

Eindelijk vrijwilliger!

Sinds twee weken ben ik als vrijwilliger aan de slag bij GiveIndia, een organisatie die geld inzamelt en doorsluist naar lokale NGO's. Ik hou mij daar bezig met de communicatie en in het bijzonder met het 'payroll giving' programma. Als werknemer van een bedrijf kun je dan maandelijks een bedrag opzij leggen voor het goede doel. In Engeland en de VS wordt dit al op grote schaal gedaan.

Vandaag ben ik met een paar vrijwilligers meegegaan om een kijkje te nemen bij een van de organisaties die GiveIndia ondersteunt, Apnalaya. Dan zie je een kant van Mumbai waar wij in het rijke zuiden van de stad geen weet van hebben. Hier komt kinderarbeid nog veelvuldig voor en hebben de mensen geen toegang tot noodzakelijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld water. Het was goed om met eigen ogen te zien wat er met het geld gebeurd. En ja, het geld komt bij organisaties als Apnalaya goed terecht.

Hoezo geen racisme in India?

In de Mumbai Mirror staat vandaag een artikel met als kop: Metha family's steel business dips by 80 per cent after son Deepak marries a girl from a sub-caste. Ofwel de familie is het slachtoffer van een boycotactie omdat zoonlief in '96 een meisje trouwde van lagere komaf.

In dezelfde krant staat een interview met Shilpa Shetty, de dame van de Engelse Big Brother. Op de vraag of ze gelooft dat ze het slachtoffer is van racism is haar antwoord: "Initially it was hard for me to tell. In India non of us are victim of racism. "

Uhhhhh, mis ik iets?