donderdag, oktober 16, 2008

Het is heet!


De maand october, vlak na de monsoen, is altijd een warme maand. Ook nu weer staat het kwik continue op 35 graden. Het is zo warm dat je spontaan gaat zweten zonder iets te doen. Thuis hebben we de airco's bijna de hele dag aan staan. Niet heel milieubewust, ik weet het maar nood breekt wet in dit geval. 


Bovenstaande mededeling hangt op de club. Blijkbaar vinden mensen 24 graden te warm en gaan ze de AC's nog kouder zetten. Waarom woon je dan in een tropisch land ? Ga thuis gewoon lekker in de koelkast zitten. 

zondag, oktober 12, 2008

Placido Domingo in Mumbai - wij waren erbij

Na Shakira (zie post van 26 maart 2007) en 50 Cents (18 november 2007) konden we gisterenavond met een paar duizend "Bombay wallahs" in een cricketstadium genieten van een concert met Placido Domingo en Barbara Fritolli. De laatste ken ik niet maar is schijnbaar ook erg beroemd. Domingo was in de stad op uitnodiging van de Mehli Metha foundation.  De dirigent was Zubin Metha, de zoon van de in India legendarische Mehli Mehta. 


Een klassiek concert in India - zeker van deze omvang - is nog altijd iets bijzonders. Het publiek is het niet echt gewend. Zo werd er tijdens het optreden druk heen en weer gelopen. Helemaal vooraan zat schijnbaar - ik heb het zelf niet gezien - een dame met een kind van 1,5 jaar in een kinderwagen. Voor een cricketstadium was de geluidskwaliteit overigens bijzonder goed.

Voor de expatgemeenschap was het concert een leuk uitje. We kwamen ook nog weg met een goeie deal. De gewone zitplaatsen waren al uitverkocht en er waren alleen nog maar kaartjes te koop voor de tribune voor de schrikbarend lage prijs van 4 euro. Uiteindelijk bleken het prima plekken. Het grote voordeel was dat we droog zaten. De mensen met de 'dure' kaarten (de duurste gingen weg voor 100 euro) zaten op stoeltjes op het veld in de regen. Toen het begon te regenen ging er enthousiast gejuich op vanaf de tribunes waar de arme stakkers - inclusief wijzelf - zaten. Geen groter vermaak dan leedvermaak. 

Het volgende concert op de agenda is dat van Bon Jovi op 7 december. Het gerucht gaat dat Madonna dan ook zal optreden..