zaterdag, december 29, 2007

Indiaase postbode-mafia

Ik zit te wachten op de postbode die komt vragen om haar 'kerstbonus'. Vorig jaar, toen we hier net een paar weken woonden, kwam ze ook langs en toen heb ik een voor Indiaase begrippen zeer genereuse bonus gegeven. Dom!
Nu weet ik beter en wil ik een aangepast bedrag betalen, meer in lijn met wat de gemiddelde Indier geeft. Nou, daar kom ik dus niet mee weg. Wat ik toen niet wist maar nu wel is dat ze een boek hebben waarin ze nauwkeurig bijhouden wat iedereen aan bonus geeft. Een paar weken geleden kwam de postbode langs voor een Diwali bonus. Toen ik het geld gaf, reageerde ze zeer verontwaardigd. Ze liet mij vervolgens haar boek zien met naast mijn naam het bedrag van vorig jaar. Ik zei haar dat dat vorig jaar was en dat ik dit jaar minder geef, punt uit. Daarop gaf ze het geld terug en riep dat ze dan wel met kerst terug zou komen. Het moet niet gekker worden, dacht ik nog.
Het is nu kerst geweest en ik heb haar nog niet gezien. De post met alle kerstkaarten (bedankt!) blijft vooralsnog gelukkig komen. Als ze langskomt en hoort dat ik uit principe niet meer geld geef, is dat misschien afgelopen.

vrijdag, december 28, 2007

.... jaar getrouwd vandaag

Jawel, we hebben weer een feestje te vieren vandaag. We kennen elkaar al HEEEEEEL lang maar we zijn vanaf vandaag zes jaar officieel getrouwd. Zes jaar geleden stonden we te blauwbekken in Amsterdam. Brrrrrr. Ik s'ochtends nog naar de kapper om mijn haar te doen terwijl die dag een stormwaarschuwing werd afgegegeven. Ha, ha. Voor de romantische foto's van deze koude maar ook erg leuke dag in Amsterdam klik hier (=link naar onze website uit het voorblogse tijdperk).

December 2007: ook de familie Hassink staat op de skies

dinsdag, december 25, 2007

HO, HO, HO

DE FAMILIE HASSINK WENST IEDEREEN EEN HELE FIJNE KERST!