vrijdag, september 22, 2006

Nederlanders maken zich populair in India

Nederland heeft vandaag weer de krant gehaald! Eerst werd er uitgebreid bericht over de Indiers die als vliegtuigkapers werden aangezien omdat ze uitgebreid zaten te bellen terwijl het vliegtuig al aan het taxien was. En nu staat er in de Hindustan Times een artikel als reactie op de niet zo positieve uitlatingen van een medewerker van de Nederlandse ambassade in New Dehli in het Financieele Dagblad. Hij zegt in het artikel: ' 'New Delhi is de beroerdste plek waar ik ooit gewoond heb'. Alles wat maar fout kan gaan gaat fout, iedereen bemoeit zich met iedereen, de mensen zijn stomvervelend, het klimaat is een hel, de stad een vuilnisbelt. Armoede interesseert de Indiër geen moer, het is toch allemaal karma hè..'. Lang leve India.

donderdag, september 21, 2006

Commentaar gevraagd

We zijn erg benieuwd naar wat jullie willen weten over ons verblijf hier. Het is toch ook saai om telkens zelf aan het woord te zijn. Dus kom maar op met jullie commentaar en vragen!

Groetjes.

woensdag, september 20, 2006

Weg met de auto

Marcel mag nog een nachtje langer in Hong Kong blijven. De reden waarom laat ik even in het midden.

Vanmiddag uitstapje gemaakt met Arun, de tijdelijke chauffeur. Heel erg. Waar ik moest zijn, een speelmiddag van de 'hopping bunnies' (niet lachen svp), bleek namelijk maar 5 minuten rijden te zijn. Weet ik veel. Denk aan de afstand huis - Waterlooplein.

Ik vind het toch weer even wennen dat je zelfs voor een dergelijke kippe-eindje met de auto moet. Want let wel, lopen met twee kinderen gaat hier echt niet. De straten in deze buurt zijn nog redelijk goed onderhouden maar je kunt hier alleen maar met gevaar voor eigen leven lopen. Of je wordt overreden of je wordt vergiftigd vanwege alle uitlaatgassen. Ik zal een voorstel doen om hier een autoloze zondag in te voeren. Ha, ha.

Ik ben trouwens helemaal blij. Vanavond zijn onze laatste spullen aangekomen met de luchtvracht. Nu ik dit schrijf heb ik al weer een paar koppen Senseo koffie op. Ook heb ik nu mijn studiespullen. Dat is goed nieuws want het betekent dat ik met studeren kan gaan beginnen.

zondag, september 17, 2006

Vriend Leopold

Marcel is alweer voor een paar dagen vertrokken voor een buitenlandse trip. Woensdagnacht komt hij weer terug. Lang leve het expat-vrouwbestaan. Bestaat er geen zelfhulpboek ' wat te doen als je net in een nieuwe stad bent aangekomen met twee kleine kinderen en manlief moet meteen een paar dagen weg'?

Gelukkig heb ik het internet nog. Mijn trouwe vriend in bange en onzekere dagen. Daarnaast heb ik natuurlijk ook vriend Leopold als steun en toeverlaat. Cafe Leopold, zeer bekend onder backpakkers, zit hier om de hoek. Je kunt er zalig ' take away' bestellen. Nu ik dit schrijf wacht ik op:
- 1x naan garlic
- 1x mushroom tikka
- 1x mushroom fried rice
- 1x pineapple juice

En ja, ik heb honger. Al mag je dat in dit land natuurlijk niet zeggen. Gisteren zag ik een voorbeeld van zeer slechte smaak van Dominos pizza's. Hun bestellijn voor ' take aways' noemen ze de ' hunger line'.