donderdag, oktober 26, 2006

Toch weer een beroemd huis?

Vandaag heb ik weer een nieuwe inspectietocht door ons appartement gemaakt. De airco's moeten nog worden geplaatst en hier heb ik uitvoerig met de eigenaar over gesproken. De man heeft iets in de aannemerij of architectuur gedaan, maar deze ervaring was geen beletsel voor mij om toch nog wat leuke suggesties aan de hand te doen. Zoals het niet slopen van een mooie raampartij om er een airco in te zetten en 500$ te besparen. Tsja, het is niet mijn huis.
Het is schijnbaar niet het huis van Salman Rushdie geweest, die woonde aan de overkant van de straat, althans volgens onze huisbaas. Ik ben er toch niet zeker van omdat volgens het artikel van Sandra het befaamde huis 'Noor Ville' heette, en daar wonen wij straks toch echt zelf. De speurtocht gaat door...

woensdag, oktober 25, 2006

Geduld

We zijn ruim vier maanden bezig geweest met het tekenen van het contract voor ons huis. Geduld moet je hier wel hebben. Dat het veel erger kan, blijkt uit onderstaand krantenartikel (met dank aan Marlies):

NEW DELHI - Surajnath Yadav, een boer uit de Indiase deelstaat Bihar, staat al 33 jaar voor de rechter. Hij wordt verdacht van diefstal van ossen in zijn dorp. Zijn vier medeverdachten zijn al jaren dood en dat geldt ook voor de officier van justitie en de boer die zijn ossen kwijtraakte. De betrokken runderen hebben ook al jaren geleden het loodje gelegd.
De rechters in de slepende zaak hebben nog steeds geen uitspraak gedaan. In 1997 besloot een rechter dat het welletjes was en dat de zaak kon worden geseponeerd, onder meer omdat de gestolen ossen kort na de diefstal werden teruggebracht. Maar een broer van de getroffen osseneigenaar tekende beroep aan. Dat beroep is nog steeds aanhangig, aldus de BBC.

dinsdag, oktober 24, 2006

Noor Ville

Nog even en dan vertrekken wij uit ons luxueuse paleisje. Wij verruilen het voor een nederig stulpje in het echte Bombay. In voorbereiding daarop zat ik het op het internet te googelen op de naam van het pand waar wij gaan wonen, Noor Ville. Ik vond een recentie van een boek van Salman Rushdie, Fury, waarin iets staat over Noor Ville op Methwold's estate achter Warden Road. Warden Road is de straat waar wij vlakbij gaan wonen en de naam van het pand is Noor Ville. Zou Salman Rushdie in ons huis hebben gewoond?


Marcel trekt zich trouwens niets aan van moslimfatwa's. Hij is vanavond met de taxi naar Mohamed Ali street gegaan, midden in de moslimwijk, om het einde van de ramadan mee te vieren.