zaterdag, december 22, 2007

Kerstuittocht

De jaarlijkse kerstuittocht is weer begonnen. Gisteren was de laatste schooldag en gisterenavond was het erg druk op het vliegveld met alle vertrekkende families. Wat doen wij deze kerst? Wij blijven wederom in Bombay. Voor een hindoe-land doen de Indiers verrassend (met tweemaal een r op verzoek van zus Marlies) veel aan de kerst. Ook moslims doen er vrolijk aan mee, hoewel ze nu ook druk zijn met hun eigen feestdag, 'eid'. Dat is de dag dat geiten hun leven niet meer zeker zijn. Vandaag stond een stukje in de krant over een verkoper van een geit die daar belachelijk veel geld voor vraagt omdat volgens hem op de vacht van de geit een geschrift van Mohamed te zien is. De geit is nog niet verkocht en komt waarschijnlijk levend deze feestdagen door. Dit in tegenstelling tot veel van zijn vrienden.

donderdag, december 20, 2007

De Varanasi overval is geslaagd


Marcel heeft Paul en Roos met succes kunnen verrassen in de heilige stad Varanasi. Zie foto. Het werd een gezellig samenzijn. Samen in een bootje op de Ganges kijken naar de rituele lijkverbrandingen en kaarsjes branden. Marcel was zeer onder de indruk van het hele gebeuren en heeft een paar mooie foto's gemaakt. Klik op de link om ze te zien met Picasa. Nog een ruime week en dan komen Paul en Roos bij ons in Bombay nieuwjaar vieren. Leuk!

Varanasi

zondag, december 16, 2007

Tip: filmpjes kijken

Kijk ook eens bij de YouTube filmpjes in de rechterkolom. Ze gaan allemaal over Mumbai en er zitten soms hele leuke tussen. De filmpjes wisselen telkens Vandaag zie je bijvoorbeeld het filmpje 'Bombay Nagaria' voorzien van een gezellige Hindi deun.