vrijdag, februari 29, 2008

Moeder wat is het heet!

Na de 'strenge' winter is het kwik nu weer tot boven de 35 graden gestegen. In huis moeten de airco's weer aan om het binnen aangenaam te houden. Ook de airco in de slaapkamer staat weer op volle kracht te loeien. Ik vergelijk het geluid van dit apparaat (een ouderwetse raam-airco) met dat van een opstijgende Boeing 777. Het is ook geen constant geluid. Soms gaat hij plotseling heel veel toeren maken en maakt hij nog meer lawaai. Het erge is nog dat je er aan went. Als het buiten lawaaig is (bijvoorbeeld op zondagochtend om zes uur als ze de auto's gaan wassen) zet je gewoon de airco aan en dan slaap je als een roos.

donderdag, februari 28, 2008

Een bizar treinbericht

Ook dit gebeurde in India in de trein (met dank aan de Telegraaf van vandaag)

Baby valt op rails na bevalling
AMSTERDAM - Een 33-jarige vrouw is in India in het toilet van een rijdende trein bevallen. De baby is rechtstreeks door de pot op de rails beland, waarna de kersverse moeder het bewustzijn verloor...

Toen Bhuri Kalbi weer wakker werd, waarschuwde ze direct haar familie en de machinist. De trein werd onmiddelijk stopgezet zodat er een zoektocht naar het kind kon worden gestart.

De baby werd uiteindelijk naast de spoorlijn gevonden en wonder boven wonder hield het geen verwondingen over aan de bizarre bevalling, meldt Het Laatste Nieuws.

De bevalling was voor Kalbi zeer onverwacht, aangezien ze pas zeven maanden zwanger was. Het kindje is in het ziekenhuis behandeld omdat het te vroeg geboren is...

Armoede

Dagelijks wordt je in Bombay geconfronteerd met de armoede. Bij ons beneden aan de straat zitten nu al weer een paar dagen twee jongens zonder benen op een plankje met wieltjes te bedelen. Iets verderop leeft een groepje vrouwen met kleine kinderen erbij op de stoep. Wat doe je eraan? Zelf vind ik dat heel moeilijk. Het merendeel van de bedelaars zijn beroepsbedelaars die helemaal niet geholpen willen worden. Het is moeilijk de mensen er tussen uit te pikken die echt hulp nodig hebben. Toen mijn broer Rik hier was hebben we overgebleven eten uit het restaurant aan iemand op straat gegeven. Die keek er een beetje misprijzend naar en legde het toen weg. Waarschijnlijk was hij overtuigd hindoe die geen vlees eet en dan moet je niet met kipcurrie aankomen. Kortom, ook in een land als India is het nog helemaal niet zo gemakkelijk om een goede daad te verrichten.

Ik kom hierop omdat ik vanochtend een stuk in de krant las over een jongen die een oude man die in een trein op de grond lag in een ziekenhuis heeft laten opnemen. De man was helemaal vervuild en kon helemaal niets meer en de mensen in de trein stapten gewoon over hem heen. Hij bleek van buiten Bombay te komen en was door zijn familie in de steek gelaten. In Bombay is hij verdwaald, werd ziek en is toen in de trein beland. De jongen heeft heel veel moeite moeten doen om de oude man in een ziekenhuis opgenomen te krijgen. Dat is uiteindelijk wel gelukt en nu gaat hij met een paar vrienden proberen om een plaats in een bejaarde-tehuis voor hem te krijgen. Helemaal super zo'n verhaal en ik wou dat ik zoveel moed had om zoiets te doen.

woensdag, februari 27, 2008

Reclamestunt voor Miele stofzuiger


Niet Indiaas maar wel grappig.