woensdag, november 01, 2006

Puja in Delhi

Maandag en dinsdag heb ik eindelijk in Delhi kunnen doorbrengen. De volle agenda van de afgelopen weken liet het niet eerder toe om naar de derde belangrijke locatie van ACES te gaan maar de timing bleek nu wel goed. Maandag werd een nieuwe locatie in gebruik genomen en dat gaat hier gepaard met een ceremoniele inzegening, de puja (http://en.wikipedia.org/wiki/Puja).
Opmerkelijk waren twee dingen: iedereen neemt het bijzonder serieus maar desondanks kletst iedereen vrolijk door alle gebeden heen. En het mooiste, een van de leden van het lokale management nam rustig de mobiele telefoon op (zie foto). Alles bij elkaar toch een bijzondere ervaring.

dinsdag, oktober 31, 2006

Tja, wat zullen we ervan zeggen

Dit is de situatie in de woonkamer een dag voor de geplande verhuizing. We hebben de verhuizing nu verschoven naar volgende week dinsdag.

Nanny Benny is het helemaal

Toen ze een maand geleden begon was het een drama om Sebastiaan alleen bij Nanny Benny te laten. Huilen, gillen, alles werd uit de kast getrokken om maar niet bij mij vandaan te hoeven. Nu is dat totaal anders. Als ze om 9 uur komt wordt ik vriendelijk door Sebastiaan verzocht om weg te gaan. Hij doet zelfs de deur achter mij dicht.
Ik vermoed trouwens wel dat er een verband bestaat tussen de opgebloeide liefde voor Nanny Benny en het uitdelen van voedsel. Zodra de deur achter mij is dichtgegooid, hoor ik Sebastiaan om van alles en nog wat vragen zoals, 'may I have a cracker', 'I want an apple', en het liefst allemaal tegelijk.

zondag, oktober 29, 2006

De Verhuizing 2

Gaan Marcel en Sandra woensdag 1 november verhuizen?

Het is tijd dat we een nieuwe wedstrijd uitschrijven na de laatste 'Jakarta' editie die bekend staat als 'De Verhuizing 1''. Ditmaal hebben wij te maken met een inhalig 'landlord' die wil dat wij woensdag kost wat het kost het huis betrekken. Wij hebben er onze vraagtekens bij of dat gaat lukken. Hij heeft namelijk een ploegje mannen aan het werk die geobsedeerd lijken door plamuur. De kamers van Julia en Sebastiaan waren klaar en geschilderd. Vanochtend zagen wij dat ze toch weer met de plamuur in de weer geweest zijn waardoor de kamers nogmaals een verfje moeten krijgen. Hierdoor blijft het voor ons belangrijke werk liggen. Dat betreft dan met name het plaatsen van de AC's, waterapparaat, wastafels, kranen, raamkozijnen en douchewanden plus nog een hele grote schoonmaak.

Dus aan jullie de vraag, gaat ons ploegje van 5 man het redden om ons huis voor woensdag bewoonbaar te maken?

De prijs is net als de vorige keer een verblijf o.b.v. volpension in onze nieuwe woning. Maar ditmaal natuurlijk in de mooiste stad van de wereld, Bombay.