zaterdag, april 19, 2008

Oplossing voor klimaatproblemen


Ik heb de oplossing gevonden voor de klimaatproblemen en het opwarmen van de aarde, namelijk de 'buitenairco'. Het apparaat op de foto stond vorige week buiten op een feestje koude lucht te blazen. Het apparaat werkt met ijsblokjes die achter in het apparaat worden gestopt en die de lucht afkoelen. Als iedereen een dergelijk apparaat in de tuin zet, kunnen we met zijn allen de gemiddelde temperatuur naar beneden brengen. Hier in Mumbai is dat ook wel nodig. We zweten peentjes op het moment met gemiddeld 37 graden.

woensdag, april 16, 2008

Byculla straatkinderen


Deze kinderen uit Byculla leven op straat en zijn erg blij als ze mee mogen op het jaarlijkse picknick-uitje inclusief 1x overnachting. Ik was maandag meegegaan om te helpen. De foto's heb ik gemaakt met mijn mobieltje dus de kwaliteit is niet super. De kinderen vinden niets leuker dan op de foto te gaan. Ik had knutselspullen meegenomen en heb nog een tijdje met ze zitten knippen en plakken. Dit is iets wat deze kinderen nooit doen en ze waren erg trots op het resultaat. Zie ook de post van 10 maart over dit project.

zondag, april 13, 2008

Indiers lopen 400 jaar achter op Nederlanders


De Indiers hebben moeten toegeven dat ze 400 jaar achter lopen op de Nederlanders. Aanleiding voor deze, voor Indiers, pijnlijke bekentenis is een Amerikaans onderzoek naar de gemiddelde lengte van Indiers. Volgens dit onderzoek zijn indiaase mannen in een periode van 20 jaar gemiddeld slechts 1 centimeter langer geworden. De gemiddelde lengte van een Indiaase man is nu 164,5 cm. De gemiddelde lengte van Indiaase vrouwen is 152 cm. Vandaag stond er een artikel over het onderzoek op de voorpagina van de Times of India. De schrijver concludeert: "While heigth does matter, Indian men still have many miles -or inches- to go. To catch up with the mighty Dutch, amongst the tallest in the world, will take them 400 years at the current rate of progress" (vrij vertaald: lengte is belangrijk en Indiase mannen hebben nog een lange weg te gaan. Met de huidige snelheid van de vooruitgang, hebben ze 400 jaar nodig om de machtige Nederlanders in te halen). Dat gevecht hebben we dus in ieder geval van ze gewonnen.