donderdag, maart 06, 2008

Mumbai staat weer eens in de top 10

We hebben de grote eer om in een van de vieste steden ter wereld te wonen. In een onlangs verschenen rapport staat Mumbai op de zevende plaats. Dat betekent dat er nog zes viezere steden zijn:
1 Baku, Azerbaijan
2 Dkaka, Bangladesh
3 Antananarivo (nooit van gehoord..), Madagascar
4 Port au Prince, Haiti
5 Mexico City, Mexico
6 Addis Ababa, Ethiopia
7 Mumbai
8 Baghdad, Iraq

Of zoals Marcel mooi wist te zeggen, niet over Mumbai maar over Goa waar ze net zo erg zijn: "ik weet niet wat er eerder was de vuilnisbelt of Goa".

Een nagekomen bericht: vandaag (11 maart) staat in de krant dat de gemeente de uitkomst van het onderzoek grote onzin vind. De stad is namelijk helemaal niet zo vies! In het artikel worden maatregelen genoemd die onlangs zijn genomen om de situatie te verbeteren, zoals het groen schilderen van de vuilniswagens. Ook blijkt 50% (!) van het stadsafval nog altijd in zee gedumpt te worden. Binnenkort zal dat verleden tijd zijn volgens de gemeente-bobo's. We zullen zien.

dinsdag, maart 04, 2008

Nog meer Duitse cultuur in Mumbai


Vanavond ben ik naar de Duitse film, The Lives of Others/Leben der Anderen, geweest in een IJSKOUDE bioscoop. Het puntje van mijn neus vroor er bijna af. Na de poppenkast van twee dagen geleden is het nu wel weer even welletjes met de cultuur van onze Duitse buren. Het is wel een aanrader trouwens, maar hierna wil ik gewoon weer even een vrolijke hersenloze Bollywood kraker zien.

maandag, maart 03, 2008

You beat him up?

Een kennis van ons is verleden jaar naar Delhi verhuisd. Ze kregen daar problemen met een chauffeur die ze daarom moesten ontslaan. Enige tijd later werd er een baksteen bij hen door het raam gegooid. De politie beloofde binnen drie dagen de dader te pakken. En inderdaad, drie dagen later hadden ze iemand opgepakt: de chauffeur. Ze kregen daarop drie opties voorgelegd door de dienstdoende agent:
1. You go to court (je maakt er een rechtzaak van)
2. We beat him up (wij slaan hem in elkaar)
3. You beat him up (jij slaat hem in elkaar

Vervolgens gaat Mark, de echtgenoot, naar het politiebureau en ziet daar de chauffeur ondersteboven hangen aan een paar touwen. Klaar om in elkaar gemept te worden. Ik weet niet welke optie Mark gekozen heeft maar laat ik er toch maar vanuit gaan dat hij er geen zaak van heeft gemaakt. Van de chauffeur hebben ze sindsdien niets meer gehoord.

zondag, maart 02, 2008

Poppenkast in de tuin van de DSB


Gisteren zijn we naar een poppenkastvoorstelling in de tuin van de DSB geweest. De spelers (uit Duitsland) stonden voor de bijna onmogelijke taak om een groep verwende peuters en kleuters, die zijn opgegroeid met Barney, Dora the Explorer en Spiderman, een uur lang te boeien met ZEER ouderwetse poppenkast in het Duits. Opeens gingen de dialogen verder dan "hi, I'm a crazy purple dinosour, do you want to be my friend?". De kinderen bleven zowaar een half uur lang geboeid kijken. Daarna was het zwaar handhaven geblazen.