donderdag, augustus 09, 2007

Midlife crisis in Bombay: Ik ga aan de beugel

Jawel, de eerste tekenen van een midlife crisis tekenen zich aan. Morgen krijg ik mijn beugel. Vandaag is het voorwerk gedaan (ik bespaar jullie de details) en morgen krijg ik een zeer fraaie keramieke beugel aangemeten in de praktijk van dokter Sabadra.

Ik ben niet de enige expat die hier op latere leeftijd aan begint. Als we een club zouden oprichten voor expat dames met een beugel komen we een heel eind met het aantal leden. Waarom hier en niet in Nederland? In de eerste plaats natuurlijk de kosten. Je betaald hier veel minder, namelijk ongeveer de helft van wat je in Nederland betaald. Ten tweede de kwaliteit van de tandartsen. Mijn tandarts neemt uitgebreid de tijd voor me, ik kan altijd terecht voor een afspraak, er is geen wachtkamer, en hij beschikt over de laatste snufjes op tandartsgebied.

Dus jullie weten het. Als ik in september weer in Nederland ben moeten jullie vol bewondering uitroepen: wat heb jij een mooie beugel! en scheldwoorden als beugelbekkie kunnen bij mij niet door de beugel. Hi, hi.

dinsdag, augustus 07, 2007

3 redenen om te balen van de monsoen

1. Je staat de hele dag de vloer te dweilen (ok, je laat de vloer dweilen) vanwege lekkage in huis. De lekkage kan pas na de monsoen verholpen worden.
2. Je staat nog vaker in de file dan anders. De auto's staan hier al hutjemutje op de weg zonder regen. Met regen is het helemaal een gekkenhuis.
3. Het aantal acceptabele uitjes is gereduceerd van 1 (namelijk naar de Breach Candy club) naar o.

De vooruitzichten voor de komende dagen: regen...

zondag, augustus 05, 2007

Hoezo overstromingen?

India kampt met heftige overstromingen. Blijkbaar. Dat heb ik moeten horen vanuit Nederland. De kranten hier vinden het geen nieuws. In de Sunday Times of India van vandaag komt het nauwelijks aan de orde. Uhhh. Slechts 2 miljoen mensen zijn er zo ernstig door getroffen dat ze op daken moeten wachten op hulp vanuit de lucht.

In Bombay heeft het ook hard geregend. Vooral vrijdag was het raak. In de buurt waar wij wonen viel vrijdag 104 milimeter water. Volgens mij betekent dat ruim 1 meter water per vierkante meter. Ik ging s'ochtends op pad met de kinderen en al snel bleek het verkeer muurvast te zitten. Erg fijn. Het is grappig om te zien dat het dagelijkse leven op straat dan gewoon doorgaat. Iedereen loopt vrolijk kletsnat door het water te stappen. S'middags viel het gelukkig mee en was het meeste water al weer weg.

Vandaag zou het ook weer hard gaan regenen maar tot nu toe is het droog gebleven.