zaterdag, maart 31, 2007

Groeten uit Kerala

Kerala ligt in het zuiden van India voor het geval iemand zich afvraagt waar we nu weer zitten. We genieten van vier vrije dagen. Nu zitten we in Kovalam, een leuk en levendig plaatsje aan de kust. Morgen vertrekken we weer en gaan we een dag en nacht varen op een houseboot. Ook dat moet je een keer geprobeerd hebben. Foto's volgen snel..

-------------------------------------------------
This mail sent through IMP: http://horde.org/imp/

maandag, maart 26, 2007

Shakira, Shakira

Gisteren zijn we bij ons eerste concert geweest in India. Shakira trad voor het eerst op in India. Maar liefst 5.000 (!) fans waren op komen dagen. De aanwezige mannen stonden met open mond te kijken naar de buikdanskunsten van Shakira. Zoiets hebben ze hier nog nooit gezien en volgens mij vonden ze het ook redelijk shokerend. Verder over Shakira niets dan goeds. Ze is een top performer en live zingt ze nog beter dan op haar CD's. Dus ja, ik ben ook een Shakira fan geworden.

Het is duidelijk dat Indiers niet gewend zijn om naar westerse popconcerten te gaan.
Een paar zaken vielen ons op. Er werd niet gefloten of geroepen. We weten niet of dat komt omdat Indiers dat niet kunnen of omdat ze het niet beleefd vinden. Ook halen Indiers geen aanstekers tevoorschijn bij een rustig liedje. Reuzepopulair waren de mobieltjes. Die werden allemaal in de lucht gehouden wat een mooi effect geeft. Beter dan de aanstekers..