zaterdag, januari 05, 2008

Mokers en drilboren

Zojuist heb ik gehoord dat het gebouw van 15 etages dat al enige tijd gehuld is in doeken niet wordt gerenoveerd maar wordt afgebroken. Dit gaat uiteraard met het handje met als enige hulpmiddelen grote mokers en drilboren. Zowel vanuit ons huis als vanuit de club is het te horen dus er is geen ontkomen aan het lawaai. Gelukkig werken ze wel hard door. Ze beginnen om 10 uur s'ochtends en stoppen om 6 uur, zeven dagen per week. BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Het gebouw is eigendom van de Raymond familie. Een familie met heel veel geld. Vroeger woonden de ouders, broers en zussen met hun gezinnen, oma's en opa's, neven en nichten en overige aanhang gezellig bij elkaar. Zoals bij zoveel Indiaase families het geval is, kregen ze vervolgens grote ruzie en de een na de ander vertrok. Nu stond het gebouw blijkbaar al een paar jaar leeg en daarom heeft de familie het verkocht aan een projectontwikkelaar. Die dacht 'weg ermee' en gaat er nu een nieuw complex neerzetten. Geschatte duur van de werkzaamheden: tig jaar.

Een foto volgt.

vrijdag, januari 04, 2008

Knutselpret


Sebastiaan en Julia hebben beide vakantie. Omdat ik weet dat ook de kinderen in Nederland nu nog vakantie hebben, staat hieronder een knutseltip van Miss Radha, de schooljuf van Sebastiaan:

Je neemt een witte ballon, die blaas je een klein beetje op en je tekent er met een zwarte stift een gezichtje op. Vervolgens pak je een witte plastic tas. Die knip je in stroken waarbij de onderkant heel blijft. De onderkant plak je vervolgens met tape vast aan de onderkant van de ballon. Klaar! Het resultaat, een spookje.

Miss. Radha geeft bij ons thuis tien dagen lang een knutselklasje voor kinderen uit Sebastiaan zijn klas om de kerstvakantie door te komen. De komende dagen dus meer knutselpret op deze blog.

woensdag, januari 02, 2008

'Klunsjes'-mannen


Het nieuwe jaar is pas net begonnen maar nu al is weer het nodige te melden over rampzalige renovatieklussen. Op het moment zijn 'werklui' (of wat daarvoor door moet gaan) bezig met de verbouwing van het appartement boven ons. Zoals altijd gaat dat weer gepaard met de nodige herrie. Uiteraard zonder ons daarover vooraf te informeren. Waarom zou je ook? Vanochtend was het helemaal erg. Vlak boven ons waren ze bezig met grote drilboren en jawel hoor, binnen de kortste keren kwamen ze door het plafond heen. Uhhhh, jeetje dat is vreemd, hoe kon dat nou gebeuren???? Nu is het werk tijdelijk stilgelegd. Jippie! Dus vanmiddag even geen lawaai.

Oh ja, we hebben er ook een nieuwe vochtplek bij, naast het gat in het plafond.

2008 voornemen Mumbai stadsbeheer (Marine Drive deel 3)


Hier dan eindelijk de beloofde foto van de paaltjes op Marine Drive inclusief het prikkeldraad. Zie ook de blogs van 14 december (Marine Drive deel 2) en van 27 augustus (Marine Drive deel 1). Op het lijstje van de gemeente met nieuwjaarsvoornemen staat hopelijk het definitief verfraaien van deze weg. Let wel, dit is niet zomaar een weg. Dit is DE boulevard van de stad. Ik ben benieuwd welke oplossing ze daarvoor gaan vinden.

dinsdag, januari 01, 2008

GELUKKIG 2008!


Feest op de Breach Candy club. Waar anders?