woensdag, oktober 22, 2008

Vogels



Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat we in een heel rustig, doodlopend straatje wonen. Dat is uniek te noemen in Mumbai. S'ochtends worden we niet wakker van het verkeer maar van het vrolijke - en soms irritante - gekwetter van vogels. In de bomen voor het huis zitten verschillende soorten vogels. Zo hebben we onze eigen huis-arend (zal ik morgen een foto van nemen). Ook zie je regelmatig groene papegaaien, zoals het exemplaar op de foto. Verder zitten er veel duiven (ook witte) en uiteraard kraaien. Die laatsten vormen een echte plaag en zijn hondsbrutaal. Heel soms zien we een colibrie maar het is mij helaas nog niet gelukt die op de foto te krijgen. Als ik nou een keer echt niets te doen heb ga ik de hele ochtend met mijn camera klaar zitten op het balkon om een colibrie te spotten. Wie weet lukt het dan. 


Mijn zus uit msterdam stuurde mij net een foto van de vogels in haar tuin. Ze lijken toch wel erg veel op onze groene papegaaien.. Ze hebben het alleen een stuk kouder.




dinsdag, oktober 21, 2008

40!


Gisteren moest ik er ook aan geloven. Ik vierde mijn veertigste verjaardag! Op mijn dertigste had ik niet kunnen denken dat ik tien jaar later mijn verjaardag in Mumbai zou vieren. Je verjaardag vieren in Mumbai is trouwens helemaal geen crime. Je kunt je hier namelijk zalig in de watten laten leggen. Marcel had een paar activiteiten voor mij georganiseerd om mij de hele dag bezig te houden. Hij had duidelijk alles op alles gezet om te voorkomen dat ik zielig in een hoekje zou gaan zitten jammeren dat ik oud ben. De eerste verrassing was een uitgebreide massage bij Rudra Spa.  Vervolgens stond een verjaardagslunch bij het nieuwe Olive restaurant op de race course op het programma. Na een lekkere lunch inclusief wijn, hupsakee de auto weer in voor... wederom een een uitgebreide massage. Ditmaal was het een Thaise voetmassage en dan wordt er iets meer geknepen. Au! 


Kortom, ik kan er weer helemaal tegen de komende 10 jaar. Deze week ga ik goed van start met 4x tennis. Ik moet nu rennen want over 10 minuten moet ik op de baan staan. Jawel, het is nog steeds 37 graden buiten... Puf, puf. 

De mooie bos bloemen op de foto kreeg ik overigens van mijn ouders. 

zondag, oktober 19, 2008

Mumbai dieet

In India loopt het nog niet zo hard met de verkoop van de Sonja Bakker boeken.  Toch zou het niet gek zijn als er een Indiaase Sonja Bakker opstaat die zich met de eetgewoontes van de Indiers gaat bemoeien. Je verwacht het niet in een land met zoveel armoede maar er lopen gigantisch veel dikke Indiers rond. Ik geloof dat je hier ook het hoogste percentage diabetespatienten hebt. Bij ons beneden aan de straat zit een snackbar en de hele stoep staat vol met vretende (sorry, ik kan het niet anders noemen) dikke vrouwen in sari. Met de blote blubberbuiken ziet het er helemaal onsmakelijk uit. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is Indiaas eten erg vet en calorierijk. Dit komt omdat ze alles met olie doen. Dat is uiteraard niet goed voor de lijn.  


Gisteren hoorden we van een alternatief voor Sonja Bakker. Het is een thuisbezorgservice voor caloriearm eten. Het heet Calorie Care. Je kunt al je eten laten bezorgen, thuis of op je werk. Je krijgt dan een ontbijt, lunch, middagsnack en avondeten. Als je wilt kun je de maaltijden laten bezorgen door de Mumbai Dabbawal's. Het schijnt er allemaal heel hygienisch aan toe te gaan. De eigenaar verzoekt mensen zelfs om een kijkje in de keuken te nemen, het liefst onaangekondigd.  Maar wil je dat wel? Als het een keertje fout gaat, dan val je nog sneller af en dat is het uiteindelijke doel. Toch? Afin, Marcel gaat Calorie Care gebruiken voor een gezonde lunch op zijn werk. Over een paar weken een foto van Marcel op deze site met six-pack!