donderdag, augustus 02, 2007

De HEMA goes global


Onderweg van Perth naar Bombay is Sebastiaan zijn HEMA knuffelgiraf kwijtgeraakt. Die had ik wijselijk niet in de handbagage gedaan maar in laten checken om er zeker van te zijn dat de giraf heelhuids zou aankomen. Nou niet dus. Waarschijnlijk is een kind van een van de bagage-afhandelaars nu heel blij met een nieuwe knuffelgiraf uit Nederland. Sebastiaan was redelijk ontzet over de plotselinge verdwijning van zijn giraf en vond dat de piloot het beest snel moest terugbrengen. Heel verdrietig. Maar gelukkig. De HEMA doet goede zaken en daardoor is de giraf ook hier in Bombay te krijgen via de Nederlandse gemeenschap. Hiep hoi. Sebastiaan is weer helemaal gelukkig.

woensdag, augustus 01, 2007

Bemande automaten

In Mumbai is er geen gebrek aan automaten. Als je wilt kun je een tijdschrift uit een automaat halen of je kunt via de automaat een telefoonrekening betalen.

Het gaan alleen nooit helemaal automatisch. De automaten zijn namelijk vaak voorzien van personeel. Zelf hoef je dus niets in te toetsen, dat wordt voor je gedaan. Bij de tijdschriften-automaat wijs je aan welk blad je wilt hebben. Vervolgens opent een mannetje de automaat met een sleutel en geeft je het blad. In plaats van geld in te werpen, betaal je rechtstreeks aan je automaten-man.

Het komt ook geregeld voor dat er een mannetje bij de automaat staat om je te vertellen dat het apparaat stuk is. Dit als alternatief voor het ophangen van een briefje ´automaat stuk´.

Personeel kost hier helemaal niets. Waarschijnlijk krijgen deze mannetjes 200 Roeps (minder dan 4 euro per dag) om dit werk te doen. Je houdt hier weer een heel legertje kanslozen mee aan het werk dus ik juich het alleen maar toe. Zolang de geldautomaten maar volautomatisch blijven!

maandag, juli 30, 2007

We zijn terug!

De vakantie zit erop. We zitten niet meer 'down under' maar gewoon 'down hier' in India. Even heel kort over Australie: het is SUPER! Vriendelijke mensen, een schitterende natuur, ZALIGE koffie, goeie wegen, etc, etc. Een aanrader voor iedereen. De afgelopen maand hebben wij 5.300 kilometer gereden. Daarmee hebben we nog lang nog niet de hele westkust gezien dus we mogen nog een keertje terug. Hiep hoi.

Zoals altijd. Beelden zeggen meer dan woorden.. Snik.