vrijdag, februari 02, 2007

Een aanrader: De erfenis van het verlies van Kirian Desai

We hebben weer een aanrader voor jullie. Ditmaal een boek van Kirian Desai, De erfenis van het verlies. In het Engels heet het boek 'The inheritance of loss'. Ook geen gemakkelijke titel, maar de 'erfenis van het verlies' vind ik wel heel dramatisch klinken. Op de boekenpagina van Het Parool staat een recentie van het boek maar ik krijg de link even niet goed in de tekst geplaatst.

Vanavond ben ik bij een boekenpresentatie van Kirian Desai geweest bij de plaatselijk boekhandel. Dankzij dit bezoekje ben ik nu de trotse eigenaar van een gesigneerd exemplaar van het boek. Waarom het boek zo mooi is mogen jullie zelf uitvinden. Eventuele reacties kun je hier op de blog plaatsen.

donderdag, februari 01, 2007

Het regent vrije dagen

De vrije dagen vliegen je hier om de oren. Dinsdag waren we vrij vanwege een Islamitisch feest en vandaag mag iedereen thuisblijven vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. In totaal hebben we dit jaar 17 losse dagen vrij. Hier krijgt het gewone personeel vrij op alle christelijke-, islamitische en hindoefeestagen. We delen dus drie keer mee in de pret. Uiteraard geldt dit alleen voor kantoorpersoneel. Alle winkels blijven open en huispersoneel krijgt uiteraard geen vrij. Want wat is een vrije dag waard als je zelf de afwas moet doen? Zo denken althans de meeste Indiers erover. Wij hebben met ons personeel afgesproken dat ze vrij krijgen op hun eigen religieuze dagen. Dus helaas is er geen suikerfeest voor onze nanny.

woensdag, januari 31, 2007

Republic Day. Of toch niet?



Wekenlang had Marcel zich erop verheugd, de grote Republic Day parade in Delhi op 26 januari. Via het werk had hij VIP kaarten weten te bemachtigen. Heel bijzonder want nu kon hij het allemaal van heel dichtbij zien.

Op Republic Day wordt gevierd dat India in 1950 een Republiek werd nadat de Engelsen in 1947 waren vertrokken. De parade gaat gepaard met veel militair vertoon. In de parade lopen ook honderden olifanten en kamelen mee. Kortom de moeite waard.

Het evenement wordt extreem goed beveiligd en daarom mag je onder meer geen fototoestel meenemen en ook mag je tijdens de parade niet gebeld worden.

S'ochtends in Bombay dacht ik enigzins jaloers aan Marcel die op dat moment van de parade aan het genieten was. Om 12 uur werd ik door Marcel gebeld. Opgetogen vertelde hij over al het moois dat te zien was geweest.. Op tv. Hij was samen met de mensen van de bank iets te laat vertrokken uit het hotel en het bleek dat ze een heel eind moesten lopen om het terrein op te kunnen. Uiteindelijk waren ze te laat en mochten ze niet meer naar binnen. Helaas, de parade van 2007 moesten ze aan hun voorbij laten gaan en de VIP plaatsen bleven pijnlijk leeg.

Volgend jaar weer een kans.