vrijdag, juni 08, 2007

The rains are coming: get wet and wild this monsoon

Na drie maanden hitte zit iedereen nu te smachten naar de monsoen. Vorige week (zie blog van 31 mei) was een voorbode van wat ons te wachten staat tot eind september, namelijk HEEL VEEL regen. Gelukkig valt het met het onweer mee. Dat schijn je alleen aan het begin en het einde van de regentijd te hebben. In 1995 zijn er in de stad erge overstromingen geweest maar vorig jaar viel het gelukkig mee. Het gaat fout als het hoogwater is want dan kan het regenwater niet weg. De dagen met hoogwater staan aangekondigd in de krant zodat mensen voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.

De krant kwam vandaag met een speciale monsoen-editie met onder andere 'monsoon gear' (regenkleding), 'rainy recipes' (recepten voor als het regent) en 'monsoon getaways' (monsoen uitstapjes). De winkels liggen vol met paraplus en bij de dokter krijg je een folder mee met monsoen-gezondheidstips. Bijvoorbeeld: kijk uit met wat je eet. Uhhhhhhh, doe je dat niet altijd al? Morgen ga ik met Julia en Sebastiaan hippe paraplus kopen. Nee, wij zijn voor de regen niet bang.

Oh ja, we wonen nu gelukkig op de eerste etage. Dus hopelijk dit jaar geen overstroming in huis. Alhoewel, eerder zaten we ook hoog en droog en ook dat bleek geen garantie te zijn.. Zie blog van 2 oktober 2006.

donderdag, juni 07, 2007

Groenten en fruit

Hier halen we ons dagelijkse portie groenten en fruit. De verkoop op straat is nog erg populair. Je hebt wel een paar winkels waar ze groenten en fruit verkopen maar de keuze en kwaliteit daar is hetzelfde als bij onze straatstal.

maandag, juni 04, 2007

Op zoek naar nieuwe nanny

Net heb ik een email bericht rondgestuurd met de vraag of mensen een nanny kennen. Ik denk namelijk niet dat Benny nog komt. Vanavond belde haar man hier naar toe met de boodschap dat ze morgen niet komt. Dit kan verder alleen maar van kwaad naar erger gaan. We moeten ons er daarom maar bij neerleggen dat we op zoek moeten naar een andere nanny. Erg triest is het, en dan vooral voor haar. Je weet dat dit soort dingen in deze cultuur schering en inslag zijn. Als het dan ook daadwerkelijk gebeurd, is het toch weer even slikken.

Uitzicht vanaf het balkon


zondag, juni 03, 2007

Wanneer gaan jullie weg?

Met stip op nummer 1 in het lijstje met de meestgestelde vragen: 'en wanneer gaan jullie weg?' Ofwel, de grote 'monsoen-uittocht' is bijna begonnen. Er zijn maar weinig mensen die de hele regenperiode in de stad blijven. Aankomende vrijdag is de laatste schooldag en het daaropvolgende weekend is het druk op het vliegveld met vertrekkende expats. Dat zijn dan met name vrouwen en kinderen die voor zes weken tot twee maanden naar huis gaan. De mannen blijven het grootste deel van de tijd hier omdat ze gewoon moeten werken. Heel erg lijken ze dat overigens niet te vinden. Als ik het zo hoor verheugen ze zich stilletjes op een paar rustige weken alleen, inclusief regelmatige uitstapjes naar de kroeg. Vanochtend kwam ik een van die mannen tegen en hij zag er opvallend opgewekt uit.

En wat gaan wij doen de komende weken? We zijn net terug uit Nederland en eind deze maand gaan we vier weken 'down under', ofwel naar West-Australie, om daar vakantie te vieren. Helemaal super.

Het is trouwens nog spannend of Benny morgen komt.. Duim svp voor mij mee.