zondag, december 31, 2006

BESTE WENSEN VOOR 2007

Op de laatste dag van het jaar vinden we het leuk om terug te blikken op wat we dit jaar hebben beleefd.

We begonnen dit jaar in Nederland. Allebei met een drukke baan en een leuk huis in Amsterdam. In het voorjaar kwam Marcel met de boodschap dat hij naar India zou kunnen. Nu had hij na een eerder bezoek uitgeroepen dat hij nooit in Bombay zou willen wonen. Echt enthousiast waren we dus niet over het plan. De bank kwam uiteindelijk met een heel mooi aanbod over de brug waardoor Marcel toch overstag ging. Omdat ik nu de tijd krijg om twee jaar lang een MBA te doen, iets wat ik al lange tijd wilde, heb ik eindelijk ook ja gezegd tegen het aanbod.

In mei hebben we de stoute schoenen aangetrokken en hebben we ons huis te koop gezet. Binnen de kortste keren hadden we een heel mooi bod en was de verkoop een feit. Nu konden we eigelijk al niet meer terug. Na 20 jaar weg uit Amsterdam, dat doet toch wel pijn.

In juni gingen Marcel en ik een week naar Bombay voor een kennismakingsbezoek. Daar bleek al snel dat de huizenmarkt in de stad totaal oververhit is. We hebben appartement gezien op de 22e etage met uitzicht op de sloppenwijken. Niet echt iets om vrolijk van te worden. We hebben in juni ook Noor Ville gezien, een bungalow in Breach Candy met vier slaapkamers en een groot balkon. Uiteindelijk zijn we daarvoor gegaan.

Augustus was een drukke maand met de oplevering van ons huis en Marcel die een paar keer voor zijn werk op reis moest.

Vervolgens begin september tijd voor het echte afscheid met een borrel in Amsterdam en Marcel die op het laatste moment zijn boot heeft kunnen verkopen.

Op 12 september vlogen we met zijn vieren naar Bombay. Daar hebben we eerst zes weken in een serviced appartement gezeten wat prima was. Begin november zijn we naar Noor Ville in Breach Candy verhuisd. We wonen hier nu heel dicht bij de school van Sebastiaan en de club met zo ongeveer het grootste zwembad van Azie. We hebben een full time nanny, Benny, voor Sebastiaan en Julia en we zijn echt superblij met haar. Sebastiaan gaat sinds een maand naar de internationale Duitse school en heeft het daar erg naar zijn zin.

Reizen hebben we nog niet echt kunnen doen behalve een korte trip naar Goa in oktober. In 2007 staat dit zeker op onze agenda! Ik begin het nieuwe jaar met een bezoek aan Nederland voor mijn opleiding. Vier januari zit ik in het vliegtuig.

Concluderend was het een enerverend jaar met een onverwachte verhuizing naar India. We hopen in 2007 veel meer van het echte India te kunnen zien, ook samen met vrienden en familie. Daar kijken we echt naar uit. Voor nu wensen we iedereen het beste voor 2007 en we hopen jullie allemaal te kunnen zien het nieuwe jaar, hier of in Nederland.

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor jullie de allerbeste wensen voor 2007 en we wensen jullie een gezond en rustig 2007.
Of het rustig is zal blijken want er zal nog wel wat bezoek komen.
Wij openen in ieder geval de rij en dan zullen we aan iedereen doorgeven hoeveel sterren jullie hebben.
Veel liefs, paps en mams