donderdag, februari 12, 2009

Typisch India!!

Een kleine greep uit het nieuws van vandaag... 

Vandaag staat op de voorpagina van de Mumbai Mirror het verhaal over een senior manager bij de Indiase spoorwegen die van zijn medewerkers eist dat ze voor zijn 11 buffels zorgen. Hij wil ook dat ze ze iedere melken en de melk vervolgens voor hem op de markt verkopen. De medewerkers hebben er genoeg van en zijn een handtekeningenactie tegen hem begonnen. Ze willen dat de manager overgeplaatst wordt. De manager doet uiteraard of zijn neus bloed. Lees verder.

Een ander stukje gaat over een nieuw drankje dat een conversatieve Hindoe partij op de markt wil brengen. Het is een drankje gemaakt op basis van koeien-urine. Lees verder. Het nieuwe drankje heet 'gau jal' ofwel 'koeien-water'. 

Iets anders opmerkelijks wat ik vandaag hoorde, is dat ze in India twee schalen hebben om de groei van kinderen bij te houden. Een voor de 'affluent Indian children' (zeg maar de kinderen van de rijkere Indiers) en een voor de 'non affluent children'. Door met twee maten te meten, kun je als overheid altijd zeggen dat Indiase kinderen geen groeiproblemen hebben en allemaal netjes op de groeicurve zitten. Lange leve India. 

Geen opmerkingen: