zondag, september 14, 2008

Bommen in India

Gisteren was het weer zo ver. In Delhi zijn vijf bommen afgegaan met tientallen doden als gevolg. Een vriendin van ons die vorig jaar van Mumbai naar Delhi is verhuist, komt regelmatig in het warenhuis waar een van de bommen is afgegaan. Dan komt het toch wel een beetje dichtbij. De andere bommen gingen af op lokale markten en daar komen wij nooit. Voor Mumbai is het vandaag 'red alert'. Het is de laatste dag van het Ganesh festival en dan zijn er drommen mensen op de been. Een uitgelezen kans voor terroristen om hun slag te slaan. Wij blijven uit de buurt van de grote mensenmassa's en dan is er in principe niet zo veel aan de hand. 


Terwijl in Nederland het land in rep en roer zou staan bij dergelijke aanslagen, lijkt het voorbij te gaan aan de gemiddelde Indier. De kranten schrijven er wel over maar het is niet overal voorpagina nieuws. 

Het weer is er trouwens ook niet naar om de deur uit te gaan. Het regent pijpenstelen. Ganesh en regen gaan blijkbaar goed samen. Volgens de hindoe kalender regent het altijd op de laatste dag van het festival en ook dit jaar zitten ze er niet naast. 

Geen opmerkingen: