maandag, oktober 02, 2006

De laatste zucht van de Monsoon


In de vroege ochtend hebben we ons appartement moeten verlaten doordat regenwater via de balkondeuren ons appartement binnenstroomde. Eerst was Sebastiaan wakker geworden van het onweer en vervolgens Julia. In het schemerdonker zagen we dat er water op de vloer lag en dit werd snel meer. Help! Inderdaad Jakarta revisited maar nu zitten we op de eerste etage. Hier dachten we veilig te zijn voor het wassende water. Niet dus.
Waarschijnlijk is het probleem veroorzaakt doordat de afvoer op het balkon verstopt is. Daar stond het water ongeveer 20 cm hoog. Tegen de tijd dat we met kinderen het pand verlieten, lag er in het hele appartement water.
Gelukkig was het buur-appartement vrij en daar bivakeren we nu tijdelijk. De 'water-hulptroepen' zijn nu bezig ons appartement droog te maken. In een van de slaapkamers ligt tapijt dus dat zal er waarschijnlijk uitmoeten.

Laatste update: ons appartement is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. We zijn nu verhuisd naar een appartement met drie slaapkamers. Julia hoeft dus niet meer in de badkamer te slapen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En jullie weten zeker dat Sebastiaan in opdracht van Julia niet zijn lego in de afvoer van het balkon heeft gepropt?
Een soort aktievoering voor een echte eigen slaapkamer?

Sandra zei

Ha, ha. We zullen eens kijken. Eerder had hij al lego in de geluidsbox gestop dus wie weet heb je gelijk. Groetjes.